Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de leukste zwembaden van Nederland

Het leukste zwembad van Nederland – Wij als Nederlands volkje vinden het, maar wat leuk om te zwemmen. Het is niet alleen een leuk uitje met het gezin, maar ook voor volwassenen is het een ontspannen bezigheid. 

Gelukkig heb je in Nederland een overvloed aan zwembaden. Van subtropische zwemparadijzen met geweldige glijbanen tot serene buitenbaden gelegen in een prachtige omgeving. Ontdek hier wat de leukste zwembaden van Nederland zijn.

Alternatief voor een quooker nodig? Lees dit.

alternatives-to-centre-parcs-1

Het leukste zwembad van Nederland plus 5 andere toppers

Nederland heeft een keur aan unieke zwembaden. Van prachtig aangeklede themabaden tot spannende adrenalineverhogende waterparadijzen. Dit zijn de leukste zwembaden van Nederland. 

Het grootste gebouw ter wereld, weet jij waar deze staat?

1. Hof van Saksen - Drenthe

In het Drentse plaatsje Nooitgedacht is een van de leukste zwembaden van Nederland te vinden. Het zwembad bevindt zich op Resort Hof van Saksen, maar is ook te bezoeken als je niet op het park verblijft. En gelukkig maar, want dit hypermoderne zwembad is uniek in zijn soort.

Niet alleen is het een zeer sfeervol zwembad met leuke hoekjes en plekjes om te ontspannen. Het zwembad heeft vier spectaculaire glijbanen en een wildwaterbaan die maar liefst 107 meter lang is. 

Weet jij welke bank de grootste van Nederland is? Het is een van deze!

1527761335

2. Aqua Mundo Heijderbos - Limburg

CenterParcs is een vakantieparkketen die al jaren bekend staan om hun fantastische zwembaden. Het Aqua Mundo zwembad op CenterParcs Heijderbos in Heijen, Limburg is daar een goed voorbeeld van en ook open voor mensen die niet op het park verblijven. 

In dit zwembad vind je alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit in een subtropische omgeving. Er zijn verschillende uitdagende glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad. Extra bijzonder is het snorkelbad. Dit is een zwembad waar je kunt snorkelen en oog in oog kunt komen te staan met prachtig gekleurde vissen en andere onderwaterdieren. 

3. Het Vennenbos - Noord-Brabant

Dit zwembad biedt je meer dan alleen een plek om baantjes te zwemmen. Naast vele verschillende zwembaden vind je hier ook glijbanen, wellnessfaciliteiten en zelfs een heus strand. Het zwembad is onderdeel van Landal-vakantiepark Het Vennenbos in Hapert, Noord-Brabant. 

Zowel verblijfsgasten als daggasten zijn welkom om te genieten van de vele faciliteiten. Raas door de Hurricone trechterglijbaan of waan je je in een scifi film in de glijbaan met led-licht. Daarnaast zijn er verschillende bubbelbaden om een beetje tot rust te komen en kun je er naar de sauna. 

4. Tikibad - Zuid-Holland

Duinrell is een bekend attractiepark, maar nog bekender is waarschijnlijk het Tikibad. Het is het grootste zwembad van Zuid-Holland en staat garant voor uren subtropisch waterpret. Zodra je binnenkomt waan je je in een tropisch waterparadijs. Niet alleen is het heerlijk warm, er is ook heel veel te doen.

Je kunt bijvoorbeeld van een van de 16 glijbanen afrazen. Tol in de rondte door de trechter van de Cycloon of ervaar gewichtloosheid in Triton, een glijbaan met maar liefst drie trechters. Ook aan de kleintjes is gedacht, die kunnen volop waterpret beleven in de waterspeelplaats. 

Tikibad buiten

5. Aqua Mundo De Eemhof - Flevoland

Wil je het leukste zwembad van Flevoland bezoeken ga dan naar Aqua Mundo De Eemhof aan het Eemmeer bij Zeewolde. Het zwembad dat onderdeel is van CenterParcs De Eemhof heeft een paar spectaculaire attracties. 

Er zijn meerdere zwembaden, maar ook een paar razendsnelle glijbanen zoals de 85 meter lange Duo Racer waar je tegen elkaar kunt racen. Dat is overigens slechts een van de 5 glijbanen. Daarnaast kun je je ook mee laten voeren in de wildwaterbaan of bodyboarden op de Flowrider. 

6. Caribabad - Zuid-Holland

Het Caribabad in Gorinchem is een subtropisch zwemparadijs met heel veel vermaak. Uiteraard kun je er zwemmen, maar er is nog veel meer te beleven. Een van de populairste attracties in het bad is de 112 meter lange interactieve glijbaan met 16 verschillende audiovisuele thema´s 

Ook leuk is het feit dat er een buitenbad is waar je zowel in de zomer als in de winter een duik kunt nemen. En wil je even tot rust komen dan kan dat in een van de vele bubbelbaden die het zwembad rijk is. En voor een heerlijke wellnessbeleving bezoek je een van de Turkse stoombaden. Daarna zul je je als herboren voelen. 

Ontdek nog meer leuke zwembaden

De zwembaden die we hier genoemd hebben behoren tot de leukste zwembaden van Nederland. Maar dit is slechts een greep uit het gigantische aanbod aan mooie en leuke zwembaden in Nederland. Naast deze zwembaden zijn er nog veel meer leuke opties, zowel binnen als buiten. In elke provincie is wel een zwembad waar je je zeker zult vermaken.  

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *