Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de grootste banken in Nederland?

Het geld van alle Nederlanders is verdeeld over een aantal banken. Zowel grote als soms kleinere banken. Maar welke instanties zijn nu de grootste in Nederland en hoe hebben zij deze status bereikt.

Gezonder leven? Is water met citroen een optie?

Ons geld is altijd bij de bank, je kunt zelf beslissen hoe je je geld gebruikt, hoeveel je erop hebt staan en hoe je je geld verdeelt. Maar toch heeft elke Nederlanders een bankrekening nodig voor verschillende redenen zoals: Om je salaris op gestort te krijgen, om je rekeningen te betalen, om gebruik te maken van Tikkie, leuke spullen online te kopen, huur te betalen, een creditcard aan te schaffen, spaargeld op te stallen en nog veel meer andere dingen.

Sinan Can is een bekend gezicht, maar wie is de persoon er achter?

Financieel de grootste

De bankensector in Nederland gekarakteriseerd door een beperkt aantal banken die een groot marktaandeel hebben. Al jarenlang hebben de vijf grootste banken, ING, Rabobank, ABN AMRO, BNG Bank en NWB Bank, gezamenlijk meer dan 90% van de totale assets in hun bezit.

In het Jaar 2022 heeft ABN AMRO een winst van € 1.867 miljoen behaald, en dat is, maar 50% meer dan in het jaar 2021 (€ 1,2 miljard). De bank maakt gelijk bekend bij de presentatie om opnieuw € 500 miljoen in eigen aandelen te kopen.

De oorlog in Oekraïne zorgde voor meer last voor ING. De hogere rente van de laatste tijd heeft een positieve impact voor de bank. De bank maakt gemakkelijker meer winst door het verstrekken van kredieten. Onderaan de streep bleef in 2022 een kleine 3,7 miljard euro winst over, tegen bijna 4,8 miljard euro een jaar eerder. ING slaagde er nog in om in het jaar 2021 zijn jaar winst twee maal te vergroten. Na de Coronacrisis, profiteerde de bank weer in die tijd flink van de aantrekkende economie. Na de oorlog in Oekraïne waren de kwartaalresultaten van ING flink gesplits. De resultaten zijn gedaald. 

Noa Vahle ken je misschien wel van TV, maar wat is haar levensverhaal?

Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *