Top 10 beste energiezuinige elektrische kachels [Uitgebreide Test 2023]

Laatst bijgewerkt: 28 feb. 2023

by Laura Dallas | Oct 21, 2022

by Laura Dallas | Oct 21, 2022

De beste energiezuinige elektrische kachel vinden is niet altijd makkelijk. Er zijn heel wat verschillende webshops en aanbieders die energiezuinige elektrische kachels verkopen. Lekkerwonenblog.nl is daarom voor je op onderzoek gegaan. We zijn gaan kijken welke energiezuinige elektrische kachels het beste zijn. 

Voor ons is het van groot belang dat wij goede energiezuinige elektrische kachels aanprijzen en dat we alles zo goed mogelijk onderzocht hebben. Dit doen we dan ook met ervaren experts. Zodat alles zo professioneel mogelijk wordt vergelijken. Zo kunnen we de beste top 10 energiezuinige elektrische kachels opstellen.

Top 10 favorietenlijst van beste energiezuinige elektrische kachels

Voordat je weet of een energiezuinige elektrische kachel een goed product is, moeten we de energiezuinige elektrische kachels eerst met elkaar gaan vergelijken. We vergelijken de energiezuinige elektrische kachels op verschillende manieren met elkaar. Uiteindelijk moet er gekeken worden naar alle punten en opties. Onderstaande punten zijn zeer belangrijk:

  • De prijs
  • De kwaliteit
  • Extra mogelijke opties 
  • Levensduur van de producten
  • De ervaringen van eerdere klanten

 

Dit zijn enkele punten waar onze ervaren experts naar kijken. Op die manier kunnen we de beste energiezuinige elektrische kachels aanbieden. Een goede energiezuinige elektrische kachel vind je namelijk niet zomaar. Door onze lijst wordt dit wel ineens een stuk eenvoudiger om de beste energiezuinige elektrische kachel te vinden voor jou of iemand anders!

  1. Verwarming/Verkoeling
  2. energiezuinige elektrische kachel

Inhoudsopgave

Hulp bij het kiezen van de beste energiezuinige elektrische kachel: "Een vergelijkende aanpak"

De energiezuinige elektrische kachel ervaringen zijn een zeer belangrijk onderdeel van het onderzoek van onze experts. Wanneer de ervaringen van voorgaande klanten eigenlijk allemaal slecht zijn, dan zijn de experts al snel geneigd om naar een ander product te kijken. Daarom is het goed om te kijken naar wat eerdere klanten vinden. 

Eerder klanten laten vaak weten in een review wat ze van de energiezuinige elektrische kachels vinden. Op lekkerwonenblog.nl zul je dan ook veel reviews zien terug komen. Al deze reviews zijn geschreven door onafhankelijke partijen die de energiezuinige elektrische kachel test zelf hebben gedaan. Ze zijn zelf aan het kijken of de energiezuinige elektrische kachel goed is.

Top 10 beste energiezuinige elektrische kachels

Novity K20 Keramische kachel

De Novity® K20 Keramische kachel is een energiezuinig elektrisch verwarmingsapparaat dat perfect is voor binnenruimtes. Het beschikt over een keramisch verwarmingselement dat de warmte snel over een lange afstand verspreidt met een laag geluidsniveau. Een geïsoleerde kunststof handgreep zorgt voor eenvoudige draagbaarheid, terwijl de gepoedercoate behuizing het apparaat beschermt tegen roest. Het apparaat heeft een hoog rendement dat de energiekosten laag houdt, terwijl het een kleine voetafdruk heeft. De Novity® K20 Keramische kachel is ideaal voor het verwarmen van werkplaatsen, garages, huishoudens en winkels. Het is een betrouwbare warmtebron die zowel veilig als zuinig is. Bovendien heeft het een beveiligingsuitrusting voor het voorkomen van oververhitting, waardoor de veiligheid van de gebruiker gegarandeerd is. Met de Novity® K20 Keramische kachel krijgt u een betrouwbare warmtebron die een lage energierekening garandeert.

JM Mini kachel

Deze JM Mini kachel Stopcontact verwarming is een compacte en energiezuinige verwarming die de perfecte oplossing biedt voor het verwarmen van kleine ruimtes. Met een maximaal vermogen van 500 W, warmt het snel en gemakkelijk de temperatuur in de kamer op tot een aangename temperatuur. Bovendien is de kachel voorzien van een timerfunctie, die automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Hierdoor kun je zonder zorgen genieten van warmte. De kachel is ook voorzien van een afstandsbediening, waardoor je gemakkelijk de temperatuur kunt aanpassen. Door de energiezuinige keramische technologie, wordt er weinig energie verbruikt, waardoor je hoge energiekosten kunt voorkomen. De JM Mini kachel Stopcontact verwarming is ideaal voor studentenkamers, waar het gemakkelijk kan worden gebruikt. Het is een veilig en betrouwbaar hulpmiddel voor het verwarmen van kleine ruimtes.

ICQN Infrarood Kachel

De ICQN Infrarood Kachel is de perfecte verwarming voor uw huis. Met een maximaal verwarmingsvermogen van 900 watt en een kabellengte van 1,35 meter, is deze kachel eenvoudig te installeren en te gebruiken. Met een afmeting van 54,5 x 28 x 17,2 cm en een gewicht van slechts 2,25 kg is de verwarming gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast is de kachel voorzien van IP20 en CE-certificaten, waardoor u verzekerd bent van veiligheid en kwaliteit. De ICQN Infrarood Kachel is een energiezuinige verwarming die perfect geschikt is voor de meeste ruimtes in huis, van 8 m² tot 16 m². Het infraroodverwarmingssysteem zorgt voor een snelle, maar zuinige verwarming van uw huis, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd. De kachel werkt daarnaast geluidloos en stil, waardoor u geen last heeft van vervelende geluiden. Met deze kachel kunt u dus gemakkelijk en comfortabel verwarmen.

Suntec Elektrische Convector Kachel

De elektrische convector kachel van Suntec zorgt voor een warme en aangename winter. Geniet van een ruimtebesparend design en een gelijkmatige en effectieve warmteverdeling over ruimtes tot 25 m2. Kies via het LED-touch-display de gewenste tempratuur, variërend van 15ºC tot 35ºC graden. De geïntegreerde stoffilter voorkomt onnodige stof verspreiding, waardoor de ruimte schoon blijft. De werking van de krachtige DC-motor is vrijwel geruisloos, waardoor hij niet voor overlast zorgt. De oscillatie van 80 graden zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Daarnaast beschikt de convector over een slimme timer, waardoor je nooit te warm in huis zit. Verder bevat de elektrische convector kachel een energiebesparende ECO-modus, waardoor je kunt besparen op de gas- en elektriciteitsrekening. De kantelbeveiliging en dubbele beveiliging tegen oververhitting zorgen voor veilig gebruik. De convector is eenvoudig te installeren, zodat je direct gebruik kan maken van de verwarmingskracht van 2000 Watt.

Mensen kiezen ook voor:

Veito CH1800RE Energiezuinige Elektrische Kachel

De Veito CH1800RE is een innovatieve elektrische kachel die de nieuwste Carbon Infrarood Heater Techniek gebruikt. Met een vermogen van 1800 watt is deze kachel in staat om een grote ruimte te verwarmen. Hij heeft een individueel regelbare warmteinstelling, waardoor je de verwarming precies kunt aanpassen aan je behoeften. De kachel is voorzien van een uniek en modern design, waardoor hij een mooie aanvulling is op elke ruimte. Hij is gemaakt van een stevig aluminium frame, wat ervoor zorgt dat hij licht van gewicht is en gemakkelijk te verplaatsen. De kachel heeft ook een hoge capaciteit, waardoor hij geschikt is voor het verwarmen van grote ruimtes. De Veito CH1800RE heeft ook een lage energieverbruik. Dankzij de Carbon Infrarood Heater Techniek heeft de kachel een hoog rendement en neemt hij minder energie op dan andere elektrische kachels. Daarnaast genereert de kachel veel meer voelbare warmte, waardoor je geen koude lucht meer in de ruimte krijgt. Door deze techniek kun je dus meer energie besparen.

MICATRONIC MS-07 Energiezuinige kachel

De MICATRONIC MS-07 is de perfecte elektrische kachel/heater voor zowel binnen als buiten. Het kan iedere ruimte tot 40 m2 aangenaam warm maken met de infraroodtechnologie die de warmtestraler biedt. De krachtige 2000Watt motor levert een uitstekende prestatie voor een laag verbruik. De MICATRONIC MS-07 is niet alleen zuinig met energie, maar ook zeer veilig in gebruik. Dankzij de omvalbeveiliging wordt de heater direct uitgeschakeld als deze omvalt of niet meer staat. Je kunt de MICATRONIC MS-07 dus overal gebruiken in je huis, zoals je huiskamer, slaapkamer, keuken, hobbyruimte, kantoor, werkplaats, terras, garage of elders. Je hoeft de MICATRONIC MS-07 alleen aan te zetten op het moment dat je warmte nodig hebt, wat resulteert in een lage energiekosten en een aanzienlijke besparing op je energienota. Naast de energiezuinigheid zit er ook nog een garantie van twee jaar op de MICATRONIC MS-07. De afmetingen zijn 30 x 15 x 106 cm en het gewicht is 4 kg.

Kumtel infrarood kachel

De Kumtel 1200W infraroodkachel is een energiezuinig en duurzaam apparaat dat snel en efficiënt warmte afgeeft. Het is gemaakt met een hoge kwaliteit infraroodverwarming om een optimaal warmtegehalte te bereiken, terwijl het energieverbruik laag blijft. Bij de kachel wordt ook een speciale warmtebestendige rubberen bescherming meegeleverd die je helpt om brandwonden te voorkomen. Het is uitgerust met een aan/uit schakelaar, waardoor je het apparaat gemakkelijk kunt bedienen. De kachel is ook voorzien van een warmteregelaar waarmee je de temperatuur kunt aanpassen. De Kumtel 1200W infraroodkachel is zeer geschikt voor elke ruimte. Het is compacter en lichter in gewicht dan veel andere vergelijkbare kachels. Het heeft een speciale convectoronderhoudsfunctie die het energieverbruik verder vermindert. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en kan het ook als wandmodel worden gebruikt. Het is ontworpen om een maximaal warmtegehalte te produceren bij lage kosten. Met deze kachel kun je op een duurzame en energiezuinige manier genieten van de juiste warmte.

Veito CH1800 XE Energiezuinige Kachel

De Veito CH1800 XE is een energiezuinige en hoge capaciteit elektrische terrasverwarming. Met een vermogen van 1.800 Watt en een maximale temperatuur van 40°C, is de CH1800 XE perfect voor het verwarmen van terrassen, veranda's, garages en andere binnen- en buitenruimtes. Met zijn unieke Carbon Infrarood Heater technologie, die een aanzienlijke verhoging van de infraroodstraling biedt, is de CH1800 XE bijzonder efficiënt. Het speciale ontwerp maakt het ideaal voor het verwarmen van kleine en middelgrote ruimtes. De CH1800 XE heeft een modern, stijlvol en robuust ontwerp, dat eenvoudig aan te passen is aan elke ruimte. Het elegante en compacte design is perfect voor het monteren van muren of plafonds. Bovendien is de CH1800 XE voorzien van een ingebouwde timer, waarmee de temperatuur in de ruimte gemakkelijk kan worden ingesteld. Met deze krachtige terrasverwarming kunt u onmiddellijk heerlijk warmte genieten.

KUMTEL MH-1200-Infrarood Verwarming

De KUMTEL MH-1200-Infrarood Verwarming Afstand bediening Remote Control Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood is een energiezuinige en effectieve manier om je huis warm en comfortabel te houden. De verwarming heeft een vermogen van 1200 Watt en is uitgerust met een afstandsbediening, waarmee je de temperatuur eenvoudig kunt aanpassen. De verwarming is voorzien van een hoge capaciteit carbon infrarood element dat een veel voelbare warmte genereert. Hierdoor wordt je verwarmingskosten verlaagd en kun je energie besparen. Het slimme ontwerp van de verwarming, met een veiligheidsknop en een thermische beveiliging, garandeert dat de verwarming veilig en betrouwbaar is. De KUMTEL MH-1200-Infrarood Verwarming Afstand bediening Remote Control Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood heeft een modern design dat bij elke kamer past en is gemakkelijk te verplaatsen waar je maar wil. De unit kan worden geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde bevestigingsmiddelen. De verwarming is ook voorzien van een timer en een thermostaat die je kunt programmeren om de verwarming automatisch aan te zetten of uit te schakelen.

Gaiatop Heater Elektrische Kachel

De Gaiatop Heater Elektrische Kachel is een fantastisch product voor wie het heerlijk warm wil hebben in de winter, maar geen torenhoge energiekosten wil betalen. Deze elektrische kachel heeft maarliefst 1000 watt en is daarmee één van de krachtigste kacheltjes van dit formaat. Het product is geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter en is ook geschikt voor gebruik in de badkamer. Zo kan de kamer of ruimte heerlijk warm worden gemaakt in de winter, zonder dat u al te veel energie hoeft te verbruiken. Daarnaast heeft het product 3 warmtestanden, zodut u zelf kunt kiezen hoe warm u de kachel aanzet. Er is ook nog een koelere stand, waardoor de kachel ook in de zomer gebruikt kan worden als airco. Hierbij is de kachel ook nog eens ultrastil, waardoor u geen last heeft van een loeiende kachel. De kachel is ook beschermt tegen oververhitting en heeft een omvalbeveiliging. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer de kachel omvalt. De kachel is energiezuinig en heeft een krachtige 1000 watt, waardoor de kamer of ruimte snel verwarmd kan worden.

Vraag en antwoord over de energiezuinige elektrische kachel productreview

De best geteste energiezuinige elektrische kachel is Novity K20 Keramische kachel . Uiteraard zijn JM Mini kachel en ICQN Infrarood Kachel ook uitstekend. Anders stonden ze niet op plek nummer twee en drie. Dit zijn de beste energiezuinige elektrische kachels van 2023. 

Uiteraard kan het wel per persoon verschillen wat je wensen zijn. Om erachter te komen wat je zelf het fijnste vindt, is het goed om te kijken naar wat je eigen wensen zijn en of de energiezuinige elektrische kachel hier aan voldoen. Een energiezuinige elektrische kachel kopen moet namelijk altijd wel aan jouw eisen voldoen.

De energiezuinige elektrische kachels worden uiteraard in een top 10 energiezuinige elektrische kachels gezet. Wij hebben een top 10 opgesteld voor 2023. De energiezuinige elektrische kachels zijn bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zoals hierboven al benoemd gaat het niet alleen om prijs, maar ook om kwaliteit en de mogelijkheden. 

De experts hebben alle mogelijke energiezuinige elektrische kachels naast elkaar neergelegd en naar alle opties gekeken. Op die manier komen daar een paar goede energiezuinige elektrische kachels uit. Uiteindelijk zien de experts dan bepaalde energiezuinige elektrische kachels die beter zijn dan de anderen. Aan de hand daarvan hebben ze de top 10 energiezuinige elektrische kachels kunnen opstellen.

Vele mensen vinden de prijs van een energiezuinige elektrische kachel erg belangrijk. Toch is het niet altijd goed om alleen te kijken naar de prijs. Een hogere prijs betekent niet per se een beter product. Het gaat om de prijs en kwaliteit verhouding die er belangrijk is. 

Een goedkoper product hoeft niet slechter te zijn dan een duurder product. Daarom staan in de lijst ook energiezuinige elektrische kachels met allerlei verschillende prijzen. Het is wel goed om binnen je eigen budget te blijven, maar je kunt beter een wat ruimer budget hebben. Op die manier kun je zelf naar meer mogelijkheden kijken.

Afsluiting: beste energiezuinige elektrische kachel

Op lekkerwonenblog.nl hebben we hard ons best gedaan om alle energiezuinige elektrische kachels met elkaar te vergelijken. De energiezuinige elektrische kachels vergelijken was niet eenvoudig, maar op die manier kunnen we je wel helpen aan de beste energiezuinige elektrische kachel. Zo hoef je niet bang te zijn om een miskoop te begaan. 

Als je nog niet helemaal bepaald hebt welke energiezuinige elektrische kachel je gaat kopen, dan kun je nog even rond kijken op onze website. We hebben nog een hele hoop informatie op onze website staan waar je gratis gebruik van mag maken! Daardoor vind jij aan het einde van de rit straks de ideale energiezuinige elektrische kachel!

  1. Verwarming/Verkoeling
  2. energiezuinige elektrische kachel

Disclaimer: Lekkerwonenblog.nl promoot webshops als Bol via advertentie programma’s om commissies te genereren.

Julia
Julia

Hoi, Julia is mijn naam en als fervent liefhebster van lekker en comfortabel wonen, vind ik niets fijner dan de perfecte producten ontdekken die mijn huis transformeren in een oase van rust en genot. En wat is de beste manier om mijn ontdekkingen te delen met andere gelijkgestemde zielen? Door middel van het schrijven van reviews, natuurlijk!

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022

De beste producten om lekker te wonen

Vind de producten die bij jou en je huis passen. Zo kun jij volop genieten van wat jouw huis te bieden heeft.