Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste elektrische haarden - Uitgebreide Test 2024

Laatst bijgewerkt: 4 dec. 2023

Picture of by Laura Dallas | Oct 21, 2022

by Laura Dallas | Oct 21, 2022

Heeft u al lang gespeurd naar de perfecte elektrische haard voor uw thuis? Zoek dan niet verder! Wij hebben de ultieme lijst van toonaangevende elektrische haarden samengesteld voor een geweldige winkelervaring. Laat je verleiden door de charme en sfeer die deze 10 beste elektrische haarden kunnen toevoegen aan je interieur. Of je nu op zoek bent naar een krachtig, warm, duurzaam of uniek model, wij zijn er zeker van dat je bij ons iets vindt dat aan al je behoeften voldoet.

De beste elektrische haard vinden is niet altijd makkelijk. Er zijn heel wat verschillende webshops en aanbieders die vele diverse elektrische haarden verkopen.
Lekkerwonenblog.nl is daarom voor je op onderzoek gegaan. We zijn gaan testen welke elektrische haarden als beste getest zijn. 

Voor ons is het van groot belang dat wij goede elektrische haarden aanprijzen en dat we alles zo goed mogelijk onderzocht hebben. Dit doen we dan ook met ervaren experts. Zodat alles zo professioneel mogelijk wordt vergeleken. Zo kunnen we de top 10 met de beste elektrische haarden samenstellen.

Top 10 favorietenlijst van de beste elektrische haarden van 2024

Voordat je weet of een elektrische haard een goed product is moeten we de elektrische haarden eerst met elkaar gaan vergelijken. We vergelijken de elektrische haarden op verschillende manieren met elkaar. Uiteindelijk moet er gekeken worden naar alle punten en opties. Onderstaande punten zijn zeer belangrijk:

  • De prijs
  • De kwaliteit
  • Extra mogelijke opties 
  • Levensduur van de producten
  • De ervaringen van eerdere klanten


Dit zijn enkele punten waar onze ervaren experts naar kijken. Op die manier kunnen we de beste elektrische haarden aanbieden. Een goede elektrische haard vind je namelijk niet zomaar. Door onze top 10 wordt dit wel ineens een stuk eenvoudiger. Lees snel verder om de beste elektrische haard te vinden voor jou of iemand anders.

  1. Verwarming/Verkoeling
  2. elektrische haard

Inhoudsopgave

Hulp bij het kiezen van de beste elektrische haard: "Een vergelijkende aanpak"

De elektrische haard ervaringen zijn een zeer belangrijk onderdeel van het onderzoek van onze experts. Wanneer de ervaringen van voorgaande klanten eigenlijk allemaal slecht zijn, dan zijn de experts al snel geneigd om naar een ander product te kijken. Daarom is het goed om te kijken naar wat eerdere klanten vinden. 

Consumenten die eerder een elektrische haard hebben gekocht laten vaak weten in een review wat ze van de elektrische haard vinden. Op lekkerwonenblog.nl zul je dan ook veel reviews zien terug komen. Al deze reviews zijn geschreven door onafhankelijke partijen die de elektrische haard test zelf hebben gedaan. Ze zijn zelf aan het kijken of de elektrische haard goed is.

Top 10 beste elektrische haarden

Elektrische Sfeerhaard

De Ambiance elektrische sfeerhaard is een absolute must voor mensen die willen genieten van de sfeer van een open haard, zonder al het onderhoud. Met het moderne design en de smalle rand om het glas, is de Ambiance geschikt voor bijna elke woning. Deze haard heeft een afmeting van 126x43x15 cm en is hierdoor compact en eenvoudig te plaatsen. Door gebruik te maken van de Multi-Color smart LED technologie (SLT) en Multi Color Flames (MCF) kun je de vlammen naar eigen smaak instellen. Daarnaast is de Ambiance ook energiezuinig. Met de bijgeleverde accessoires, zoals kunststof kiezels, luxe houtstammen en een afstandsbediening met LCD display, kun je de Ambiance eenvoudig aanpassen aan jouw interieur. Kortom, de Ambiance elektrische sfeerhaard is een ideale oplossing voor iedereen die de sfeer van een open haard wil, maar geen last wil hebben van onderhoud of schoonmaak.

alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza

De alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza is een prachtige toevoeging aan elk huis. Het is een kosteneffectieve investering met de stijgende gasprijzen. Deze zwarte bijverwarming heeft een retro uitstraling met een vermogen van 1800-2000 Watt. Met de afstandsbediening kun je de haard bedienen vanaf je luie stoel. De 9 LED-lampen geven een 3D effect aan de vlammen en je kunt de helderheid van de vlammen en vuurblokken instellen. De kachel heeft een timer instelbaar van 0,5 tot 6 uur, een oververhittingsbeveiliging en is CE gekeurd door SGS. De alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza brengt warmte, gezelligheid en sfeer in huis. Je kunt de kachel alleen met het vuureffect gebruiken voor de gezelligheid, of je kunt de vlammetjes combineren met de verwarmingsfunctie. De kachel heeft ruitjes aan de voorkant en zijkanten, zodat je vanuit verschillende hoeken van het vuur kunt genieten. Hij past perfect in elke interieurstijl, waardoor je huis een nieuwe look krijgt.

Elektrische haard

Deze elegante elektrische haard is uitgerust met een verwarmingsfunctie met twee instelbare warmtestanden en een thermostaat. Dankzij het compacte formaat is de haard gemakkelijk te verplaatsen en zorgt hij voor extra warmte in elke ruimte. De realistische vlammen zorgen voor gezelligheid en de warme gloed van de haard zal de kamer een authentieke look geven. De kachel heeft ook een compartiment waar je brandhout kunt bewaren, waardoor je een echt houtvuur kan nabootsen. Met een vermogen van 2000 Watt is deze elektrische haard een krachtige warmtebron, die niet alleen de kamer verwarmt, maar ook een rustieke sfeer creëert.

Classic Fire AJ56-LED Elektrische Sfeerhaard Lugano

De Classic Fire AJ56-LED Elektrische Sfeerhaard Lugano biedt de perfecte mix van een elektrische kachel met de sfeer van een open haard. Geniet van een realistisch vuureffect met LED-verlichting en regelbare thermostaat voor een optimale warmteafgifte. De vrijstaande haard heeft een zwarte kachel met een witte schoorsteenmantel van MDF en is perfect voor een stopcontact. Het gebruik van elektrische verwarming betekent geen gebruik van gas en je hebt geen rookkanaal of schoorsteen nodig. Met 1800 Watt geeft de haard krachtig warmte af en is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. Deze sfeerhaard biedt jou het gemak van een elektrische kachel met de sfeer van een open haard. Door het gebruik van energiezuinige LED-verlichting is de haard relatief zuinig in gebruik. Je hebt de mogelijkheid om alleen het optische vuureffect te kiezen of deze aan te vullen met de verwarmingsfunctie. Je kunt de intensiteit van de vlammen instellen naar jouw wens. Installeren is eenvoudig en simpel, je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te pluggen. Zo geniet je overal van de sfeer die deze haard biedt.

Mensen kiezen ook voor:

MOA Elektrische Haard

De MOA Elektrische Haard Sfeerhaard Kachel Heater is een plek voor decoratie hout en is gemaakt van gietijzer. De haard is 32 cm breed. De MOA Elektrische Haard Sfeerhaard Kachel Heater is de perfecte manier om je huis op te warmen zonder je gasrekening te verhogen. De haard is gemaakt van stevig gietijzer en heeft een breedte van 32 cm. De haard heeft genoeg ruimte om een decoratief stuk hout te plaatsen en is ideaal om te worden gebruikt als een sfeerhaard of kachel heater. Met behulp van de elektrische haard kun je je woning of kantoor verwarmen met een warm en gezellig vuur. Het is ook een perfecte manier om een knusse sfeer in je huis te creëren. De haard is makkelijk aan te sluiten op een standaard elektrische stopcontact en biedt veel flexibiliteit doordat je hem in iedere kamer kunt gebruiken. De haard heeft een moderne en elegante uitstraling waardoor hij een mooie aanvulling is op ieder interieur. Daarnaast is het een duurzaam product waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

MOA Elektrische Haard- Kachel

De MOA Elektrische Haard ES189 41 cm Donker is een perfecte oplossing om je woonkamer gezellig te maken. Deze kachel zorgt voor zowel warmte als sfeer en heeft een modern design. De warmte wordt verkregen door elektriciteit en de sfeer door de realistische vlammen die je bijna niet van een echte open haard kan onderscheiden. De kachel is 41 bij 41 bij 65 cm groot en is gietijzer zwart. Je hebt de keuze uit twee warmtestanden, namelijk 1000 watt en 2000 watt. Met 2000 watt verwarm je een ruimte tot 25 m² optimaal. Als je een grotere ruimte hebt, is het mogelijk om er twee te plaatsen. De kachel wordt geleverd met een handleiding van MOA. MOA staat voor design in ieders huis, dus onze producten staan bekend om hun hoge kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak. En niet te vergeten; voor een betaalbare prijs, zodat iedereen kan genieten! Met deze elektrische kachel creëer je het ideale thuis. Je zult versteld staan hoe deze warmte en sfeer aan je woning kan toevoegen.

MECAFER Elektrische ventilator

This MECAFER Elektrische ventilator 3000 W MH3000 is an electric heating fan that can make you feel warm and comfortable during the cold winter months. It has a power of 3000 W and is made of stainless steel for lasting durability and performance. This fan has a handle and adjustable foot for easy movement and portability. It also features two heating speeds: 2000 and 3000 W. You can adjust the temperature with the built-in thermostat. It is ideal for any home or office setting and takes up minimal space. This fan is also easy to use and maintain. With its simple controls and no complicated installation, you can have it up and running in no time. This fan is also equipped with a safety switch that cuts off the power supply if it gets too hot. This ensures that you and your family are safe and comfortable when using this device.

MOA Elektrische Haard

De MOA Electrische Haard Sfeerhaard Klassiek is een prachtige vrijstaande elektrische haard met een klassiek gietijzeren ontwerp. Deze haard is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een breedte van 29 cm. Deze elektrische haard maakt gebruik van innovatieve technologie en geeft een realistische vlameffect. Het is een perfecte aanvulling voor elke woonkamer. Met de MOA Electrische Haard Sfeerhaard Klassiek krijg je een echte haardervaring zonder de warmte van een echte haard. Deze elektrische haard is uitgerust met een thermostaat, wat betekent dat je de temperatuur kunt aanpassen naar je eigen voorkeur. Het energiezuinige ontwerp maakt het mogelijk om aanzienlijk te besparen op je energiekosten. Daarnaast heeft het een ingebouwde timer die je kunt instellen voor een maximaal comfort. Deze elektrische haard is gemakkelijk te reinigen en te bedienen, wat betekent dat je een klassieke haardervaring krijgt zonder al te veel moeite.

Elektrische kachel

De elektrische kachel Haard Openhaard Sfeerhaard biedt een unieke combinatie van warmte en gezelligheid. Met zijn compacte formaat is de openhaard gemakkelijk te verplaatsen en kan deze dus als verwarmingsbron dienen in elke ruimte. De realistische vlammen bieden een gezellige aanblik en kunnen individueel in twee standen worden geregeld. Met een vermogen van 2000 W biedt deze elektrische sfeerhaard een krachtige warmtebron. Ook kun je met deze openhaard nog meer authenticiteit toevoegen. Er bevindt zich namelijk een compartiment waarin je brandhout kunt bewaren, wat het geheel een rustieke sfeer geeft. Met deze elektrische kachel Haard Openhaard Sfeerhaard creëer je een warme en gezellige sfeer in elke kamer.

Elektrische kachel

Deze elektrische kachel met LED-vlameffect is een perfecte aanvulling op elke kamer. Het compacte ontwerp is ideaal voor het makkelijk verplaatsen van de kachel en het verwarmen van verschillende ruimtes. De waarheidsgetrouwe vlammen zorgen voor gezelligheid en een authentiek gevoel. Aan de onderkant bevindt zich een compartiment dat speciaal is ontworpen voor het bewaren van brandhout. Met de handige thermostaatfunctie kunt je de verwarming precies aanpassen aan de behoeften van de kamer en is er geen onnodig stroomverbruik. De kachel verwarmt tot 2000 W en is perfect om elke kamer te verwarmen op koude winterdagen.

Vraag en antwoord over de elektrische haarden

De best geteste elektrische haard voor ons is Elektrische Sfeerhaard. Deze elektrische haard scoort in onze vergelijking het beste. Maar geen zorgen, het zijn alle 10 goede elektrische haarden. 

Als je de door jou gewenste elektrische haard hebt uitgekozen klik je op de button onderaan de productomschrijving. Je komt dan terecht in de webwinkel van bol.com. Hier kun je vervolgens jouw gekozen elektrische haard kopen.

Afsluiting: beste elektrische haard

Op lekkerwonenblog.nl hebben we hard ons best gedaan om alle elektrische haarden met elkaar te vergelijken. De elektrische haarden vergelijken was niet eenvoudig maar op deze manier kunnen wij jou wel helpen aan een goede elektrische haard. Zo hoef je niet bang te zijn om een miskoop te begaan. 

Als je nog niet helemaal bepaald hebt welke elektrische haard beste getest is voor jou, vergelijk de elektrische haarden dan nogmaals voor jezelf en kies de elektrische haarden die de producteigenschappen hebt die jij zoekt.

Disclaimer: Lekkerwonenblog.nl promoot webshops zoals Bol.com via advertentie programma’s om commissies te genereren. Als je een elektrische haard vind een link op onze website koopt ontvangen wij hier een kleine commissie over.

Wij verkopen geen elektrische haarden, wij vergelijken deze alleen met elkaar. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de verkoop.

Picture of Julia
Julia

Hoi, Julia is mijn naam en als fervent liefhebster van lekker en comfortabel wonen vind ik niets fijner dan de perfecte producten ontdekken die mijn huis transformeren in een oase van rust en genot. En wat is de beste manier om mijn ontdekkingen te delen met andere gelijkgestemde zielen? Door middel van het schrijven van reviews natuurlijk!

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022