Search
Close this search box.

Top 10 beste slaapbanken - Uitgebreide Test 2024

Laatst bijgewerkt: 4 dec. 2023

Picture of by Laura Dallas | Oct 21, 2022

by Laura Dallas | Oct 21, 2022

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte slaapbank die past bij uw stijl, dan bent u aan het juiste adres. In ons artikel over 'De Top 10 Slaapbanken' laten wij u kennismaken met de top 10 slaapbanken die er in de markt zijn. Wij zullen de voor- en nadelen van elke optie toelichten zodat u een keuze kunt maken die het beste bij u past. Laat u verleiden door de veelzijdigheid en eigenschappen die wij voor u hebben samengesteld, om zo uw perfecte slaapbank te vinden. Met informatie over elke optie, zult u in staat zijn om een weloverwogen en verstandige keuze te maken die bij uw behoeften past.

De beste slaapbank vinden is niet altijd makkelijk. Er zijn heel wat verschillende webshops en aanbieders die vele diverse slaapbanken verkopen.
Lekkerwonenblog.nl is daarom voor je op onderzoek gegaan. We zijn gaan testen welke slaapbanken als beste getest zijn. 

Voor ons is het van groot belang dat wij goede slaapbanken aanprijzen en dat we alles zo goed mogelijk onderzocht hebben. Dit doen we dan ook met ervaren experts. Zodat alles zo professioneel mogelijk wordt vergeleken. Zo kunnen we de top 10 met de beste slaapbanken samenstellen.

Top 10 favorietenlijst van de beste slaapbanken van 2024

Voordat je weet of een slaapbank een goed product is moeten we de slaapbanken eerst met elkaar gaan vergelijken. We vergelijken de slaapbanken op verschillende manieren met elkaar. Uiteindelijk moet er gekeken worden naar alle punten en opties. Onderstaande punten zijn zeer belangrijk:

  • De prijs
  • De kwaliteit
  • Extra mogelijke opties 
  • Levensduur van de producten
  • De ervaringen van eerdere klanten


Dit zijn enkele punten waar onze ervaren experts naar kijken. Op die manier kunnen we de beste slaapbanken aanbieden. Een goede slaapbank vind je namelijk niet zomaar. Door onze top 10 wordt dit wel ineens een stuk eenvoudiger. Lees snel verder om de beste slaapbank te vinden voor jou of iemand anders.

  1. Meubels
  2. slaapbank

Inhoudsopgave

Hulp bij het kiezen van de beste slaapbank: "Een vergelijkende aanpak"

De slaapbank ervaringen zijn een zeer belangrijk onderdeel van het onderzoek van onze experts. Wanneer de ervaringen van voorgaande klanten eigenlijk allemaal slecht zijn, dan zijn de experts al snel geneigd om naar een ander product te kijken. Daarom is het goed om te kijken naar wat eerdere klanten vinden. 

Consumenten die eerder een slaapbank hebben gekocht laten vaak weten in een review wat ze van de slaapbank vinden. Op lekkerwonenblog.nl zul je dan ook veel reviews zien terug komen. Al deze reviews zijn geschreven door onafhankelijke partijen die de slaapbank test zelf hebben gedaan. Ze zijn zelf aan het kijken of de slaapbank goed is.

Top 10 beste slaapbanken

Beter Bed Slaapbank Texas

De Beter Bed Slaapbank Texas Logeerbed Eenpersoons is een ideale oplossing als je beperkt ruimte hebt, maar toch gasten wil ontvangen. Met deze slaapbank hoef je je geen zorgen meer te maken over een extra slaapplaats. Door het handige klik-klak systeem kun je met een simpele handeling eenvoudig een extra slaapplaats creeëren. De diepte van het zitgedeelte is 50cm, waardoor de slaapbank comfortabel is om te zitten. Deze slaapbank is ideaal voor kleinere kamers zoals een studentenkamer of logeerkamer. Daarnaast is de slaapbank ook een praktische oplossing voor woonkamers waar je je gasten een comfortabel onderkomen wil bieden. Met de Beter Bed Slaapbank Texas Logeerbed Eenpersoons hoef je nooit meer je gasten naar huis te sturen.

Beter Bed Chicago Slaapbank

Slaapbank Chicago biedt je een extra comfortabele slaapplek waar je optimaal van kunt genieten. Dit twee-persoonsbed is gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal waardoor het ook jarenlang mee kan gaan. De bekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen, waarmee je jouw interieur een extra luxe uitstraling geeft. De slaapbank is voorzien van een comfortabel rugleuning en is daarnaast ook zeer eenvoudig om te bouwen. In no-time verander je de bank in een volwaardig twee-persoonsbed. Geniet dus van de vele mogelijkheden die deze slaapbank jou biedt. De Beter Bed Chicago Slaapbank Logeerbed Tweepersoons is de perfecte oplossing voor elke ruimte. De slaapbank is uitgerust met een comfortabel matras van hoge kwaliteit, waardoor je heerlijk kunt wegdromen. De bank is tevens voorzien van een comfortabele armleuning die je bij het zitten extra ondersteuning biedt. Ook is de slaapbank voorzien van een verstelbare rugleuning zodat je altijd in een comfortabele houding kunt zitten.

Bed Box Holland Luxe slaapbank

De Bed Box Holland Luxe slaapbank is een meerwaarde voor elke ruimte. De slaapbank is voorzien van een opbergbox waarin je vele spullen kunt verstoppen. Het product is gemaakt van hout en is eenvoudig in en uit te klappen. Met de bedoeling om op het product te kunnen slapen, is er een comfortabel matras toegevoegd dat is gemaakt van Bonell veringen en afgedekt met 3cm koudschuim. Door het matras kan je heerlijk slapen met twee personen. De slaapbank is verkrijgbaar in de kleur antraciet. Hierdoor is de slaapbank gemakkelijk te combineren met andere meubels in je huis. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is de Bed Box Holland Luxe slaapbank een duurzame investering. Ze is gemaakt van duurzaam hout en het matras is voorzien van Bonell veringen en afgedekt met 3cm koudschuim. Hierdoor is de slaapbank comfortabel en duurzaam. Het product heeft een lange levensduur en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Springcrest Sofabed Venezia

Met deze Springcrest® Sofabed Venezia Antraciet 214x83x80 cm, creëer je een stijlvolle look in je woonkamer. Het strakke design maakt deze sofa een waardevolle toevoeging aan elke ruimte. De antraciet kleur staat mooi in combinatie met de chique metalen pootjes. Naast het elegante ontwerp, biedt deze sofabed ook een aangenaam zitcomfort. De zachte kussens zijn gemaakt van gerecycled schuim, wat voor een heerlijke zitplaats zorgt. Bovendien is de sofabed met één handige beweging om te bouwen naar een heerlijk bed. Dit maakt deze sofabed de perfecte combinatie van comfort en stijl. Bovendien is deze sofabed ook nog eens eenvoudig te verplaatsen dankzij de handige wielen. Met deze Springcrest® Sofabed Venezia Antraciet 214x83x80 cm maak je elke ruimte gezellig en comfortabel.

Mensen kiezen ook voor:

HOMCOM Slaapbank chaise longue

De prachtige HOMCOM Slaapbank chaise longue slaapbank 2-zits bankstel in stof donkergrijs 833-834 is een flexibele meubelstuk dat perfect past bij je eetkamer. De multifunctionele 2-in-1 slaapbank kan overdag gebruikt worden als bank of 's nachts als comfortabel bed. Het ergonomische ontwerp heeft een verstelbare rugleuning in 3 verschillende standen en voorziet je van een ultieme ontspanningspositie. Kussen opgevuld met schuimstof zorgen voor een uitstekende zitervaring terwijl het katoenen oppervlak meer comfort biedt. Het eucalyptushout heeft een hoog draagvermogen tot 200 kg en de kunststof voetzool voorkomt krassen op de vloer. Verder wordt de bank geleverd met 2 kussens en armleuningen voor extra ondersteuning. Deze HOMCOM bank is ideaal voor gebruik in woonkamer, slaapkamer, slaapzaal, kantoor en is het hele jaar door een comfortabele plek om te ontspannen. De gemakkelijke montage maakt het mogelijk om deze bank in een handomdraai te plaatsen.

Merax Fauteuil Slaapbank

De Merax Fauteuil Slaapbank Uitklapbare 1 persoons Bed of Slaapstoel Fauteuils met Armleuning is de perfecte oplossing voor mensen met een kleine woning of weinig ruimte voor een bed. Deze comfortabele vouwbed heeft een hoogwaardig robuust metalen frame en is sterk genoeg om maximaal 150 kg te tillen. Bovendien heeft het 6 verschillende houdingen en is voorzien van massieve houten poten voor extra stevigheid. Als bed worden de twee armleuningen nieuwe steunpunten voor extra ondersteuning en stabiliteit. De hoes van de slaapbank is eenvoudig te verwijderen voor een wasbeurt. Daarnaast kunnen de poten in de rugleuning worden verborgen voor een huiselijk gevoel. Afmetingen: Als bed: 187L x 56B x 26H CM Als stoel: 56L x 65B x 80H CM Afstand van de grond: 15 CM Gewicht: 12.3 kg. De Merax Fauteuil Slaapbank Uitklapbare 1 persoons Bed of Slaapstoel Fauteuils met Armleuning is dé ideale oplossing voor als je een comfortabel bed of logeerbed zoekt dat eenvoudig te verplaatsen is en een gezellige sfeer creëert.

VCM 2 zits jeugdbank

Met de VCM 2 zits jeugdbank met slaapfunctie Andalo kunt u een heerlijke zitervaring creëren voor uw jeugd- of kinderkamer. In de bank zit hoogwaardig schuim dat zorgt voor een comfortabel zitcomfort. Het is ook uitgerust met een paar losse rugkussens voor extra gezelligheid. Met een paar handgrepen kan de stevige bank worden omgetoverd tot een slaapbank met een groot ligvlak, waardoor er veel ruimte is om te ontspannen. De bank is gemaakt van hoogwaardige stof, gemaakt van 100% polyester, waardoor de bank een lange levensduur heeft. De afmetingen van de 2-zitsbank zijn H. 56 x B. 110 x D. 60 cm en de afmetingen van de slaapfunctie zijn Lengte 167 x Breedte 100 cm. De zithoogte is ca. 31 cm en de zitdiepte is ca. 55 cm. Voor meer dan vier decennia heeft VCM een naam opgebouwd voor kwaliteit en eerlijke prijs-kwaliteitverhouding waarmee miljoenen huishoudens hun thuis hebben verfraaid. Creëer voor uw jeugd- of kinderkamer een ontspannen en gezellige sfeer met de VCM 2 zits jeugdbank met slaapfunctie Andalo.

Prolenta Premium Slaapbank

Deze authentieke uitschuifbare houten slaapbank is perfect voor elke ruimte. Het massief grenenhout is kenmerkend, met de rechte nerven en noesten voor een unieke, rustieke look. De multifunctionele bedbank heeft een converteerbaar ontwerp, zodat hij overdag als bank kan gebruikt worden en 's nachts als comfortabel bed. De ruimtebesparende functie maakt hem ideaal voor mensen met weinig woonruimte, want hij maximaliseert de beschikbare ruimte op de vloer terwijl hij ook slaapruimte voor 2 mensen biedt. De levering bevat alleen het bedframe, maar bijpassende matrassen zijn verkrijgbaar in onze shop. Met de totale afmetingen van 204 x 160 x 57 cm (L x B x H) als hij uitgeschoven is, en 204 x 86 x 57 cm (L x B x H) als hij niet uitgeschoven is, past hij in elke ruimte. Daarnaast heeft hij een slaaphoogte vanaf de grond van 30 cm en is hij geschikt voor 2 stuks matrassen van 80 x 200 cm (B x L). Montage is echter vereist om de slaapbank te kunnen gebruiken.

Prolenta Premium Slaapbank

De Prolenta Premium Slaapbank uitschuifbaar massief grenenhout 2x(80x200) cm 160 cm biedt een multifunctionele oplossing voor gebruik als bank en als bed. Het massieve grenenhout is een prachtig, natuurlijk materiaal dat rechte nerven heeft en met noesten een kenmerkende, rustieke uitstraling creëert. De slaapbank is uitschuifbaar en kan overdag heel eenvoudig tot een bank worden omgebouwd en 's nachts tot een comfortabel tweepersoonsbed. Deze slaapbank heeft ook een zijwand, waardoor degene die erop slaapt niet uit bed kan vallen en een gevoel van veiligheid geeft. Het is geschikt voor een kleine woonkamer en het matras is niet inbegrepen, maar bijpassende matrassen zijn verkrijgbaar in onze shop. De afmetingen van de slaapbank (uitgeschoven) zijn 204 x 160 x 69 cm (L x B x H) en (niet uitgeschoven) 204 x 86 x 69 cm (L x B x H). Het is geschikt voor matrassen van 80 x 200 cm (B x L) en het vereist 2 stuks matrassen en een montage.

Prolenta Premium Slaapbank

De Prolenta Premium Slaapbank 2-zits stof zal je zeker bekoren met zijn veelzijdige functionaliteit. Je kunt de bank eenvoudig aanpassen naar de activiteit die je aan het doen bent. Of je nu gezellig kletst, leest, tv kijkt of zelfs een dutje doet, deze slaapbank biedt voor elke gelegenheid een comfortabele zitplek. De stof waarvan de slaapbank is gemaakt heeft een eenvoudig en strak uiterlijk en is ademend en duurzaam. De bolster en zitkussens zijn met schuim gevuld voor zowel ondersteuning als comfort. Daarnaast is de slaapbank voorzien van een stevig en stabiel houten frame. Bovendien is de slaapbank in zwart verkrijgbaar, zodat je 'm makkelijk kunt combineren met elke interieurstijl. Er wordt een montagehandleiding meegeleverd, waardoor je de slaapbank eenvoudig kunt monteren. Met de afmetingen van 120 x 57 x 63 cm (L x B x H) en een zithoogte vanaf de grond van 32 cm, biedt de bank een behaaglijke zitervaring.

Vraag en antwoord over de slaapbanken

De best geteste slaapbank voor ons is Beter Bed Slaapbank Texas . Deze slaapbank scoort in onze vergelijking het beste. Maar geen zorgen, het zijn alle 10 goede slaapbanken. 

Als je de door jou gewenste slaapbank hebt uitgekozen klik je op de button onderaan de productomschrijving. Je komt dan terecht in de webwinkel van bol.com. Hier kun je vervolgens jouw gekozen slaapbank kopen.

Afsluiting: beste slaapbank

Op lekkerwonenblog.nl hebben we hard ons best gedaan om alle slaapbanken met elkaar te vergelijken. De slaapbanken vergelijken was niet eenvoudig maar op deze manier kunnen wij jou wel helpen aan een goede slaapbank. Zo hoef je niet bang te zijn om een miskoop te begaan. 

Als je nog niet helemaal bepaald hebt welke slaapbank beste getest is voor jou, vergelijk de slaapbanken dan nogmaals voor jezelf en kies de slaapbanken die de producteigenschappen hebt die jij zoekt.

Disclaimer: Lekkerwonenblog.nl promoot webshops zoals Bol.com via advertentie programma’s om commissies te genereren. Als je een slaapbank vind een link op onze website koopt ontvangen wij hier een kleine commissie over.

Wij verkopen geen slaapbanken, wij vergelijken deze alleen met elkaar. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de verkoop.

Picture of Julia
Julia

Hoi, Julia is mijn naam en als fervent liefhebster van lekker en comfortabel wonen vind ik niets fijner dan de perfecte producten ontdekken die mijn huis transformeren in een oase van rust en genot. En wat is de beste manier om mijn ontdekkingen te delen met andere gelijkgestemde zielen? Door middel van het schrijven van reviews natuurlijk!

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022