Zoek
Sluit dit zoekvak.

De man achter Sinan Can

Sinan Can is een Nederlandse journalist en documentairemaker. Sinan Can maakt onder andere reportages over de gevolgen van de oorlog in Afghanistan en Syrië, maar ook over IS en wat de oorlog voor gevolgen heeft op kinderen. Maar Sinan Can is meer dan een geprezen journalist. Sinan Can was bijvoorbeeld ook te zien in Wie is de Mol en Sinan Can is de partner van Lisa Westerweld, Kamerlid voor GroenLinks.

Zwangerschapstest bij de Action gehaald? Lees eerst dit!

sinan-cankopie

Wie is Sinan Can

Sinan Can werd op 31 oktober 1977 geboren in het Gelderse Nijmegen. Tot de dag van vandaag is de stad Nijmegen hem zeer dierbaar. Hij werd er samen met zijn broertje opgevoed door twee liefhebbende ouders. Sinan Cans afkomst is Nederlands, maar zijn vader is van Turkse afkomst en zijn moeder van Koerdische afkomst. 

Sinan Can besloot journalistiek te gaan studeren in Tilburg. Dat betekende overigens niet dat hij Nijmegen de rug toekeerde. Hij is tot de dag van vandaag woonachtig in Nijmegen. In een interview zegt hij hierover dat het niet voor niets is dat meerdere generaties van zijn familie hier wonen.

Geen zin in aambeien? Lees dan dit artikel!

De onderzoeksjournalist Sinan Can

Na zijn studie reist Sinan Can af naar Istanbul. Hij werkt hier als verslaggever voor CNN. Niet veel later begint Sinan Can met het maken van documentaires voor televisie. In 2015 maakte hij samen met Ara Halici Bloedbroeders en in 2016 met Thomas Blom De Arabische storm. Hierin zie je direct de lijn van het werk van Sinan Can. Hij wil de misstanden in de wereld aan de kaak stellen en verschil maken.

Sinan Can vindt het belangrijk om te laten zien wat er gebeurt in de wereld. Hij gaat voor het maken van zijn documentaires vaak naar gebieden waar de spanningen hoog zijn. Hierdoor krijgt hij ook regelmatig met intimidatie te maken. Hij zegt hierover zelf in een interview dat hij er een beetje immuun voor is geworden. 

Gezellig dagje uit? Kies uit een van de grootste kermissen van Nederland!

Lengte van Sinan Can komt wel eens van pas

Sinan Cans lengte is 176 cm, daarbij is hij ook nog eens van breed postuur. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat veel mensen hem niet durven te benaderen, ook als ze het niet met hem eens zijn. Volgens Sinan Can kwam die lengte ook als jonge jongen al van pas om pestkoppen tegen te houden. 

Documentaires van Sinan Can

Sinan Can heeft in de afgelopen jaren tientallen indrukwekkende documentaires gemaakt. Zo maakte hij samen met de Nederlands-Armeense Ara Halici een documentairereeks met de titel Bloedbroeders. Samen gaan ze op reis naar Turkije en Armenië om de waarheid achter de Armeense Genocide te verkennen. Andere documentaires van Sinan Can zijn:

  • De Arabische storm: miniserie met 3 afleveringen, 2016
  • De verloren kinderen van het Kalifaat: documentaire, 2018
  • Retour Kalifaat – de erfenis van een slagveld: documentaire, 2021 
  • My 9/11: miniserie met 2 afleveringen, 2021
  • Sinan op zoek naar het paradijs: miniserie met 4 afleveringen, 2023
  • Inside Kalifaat: documentaire, 2023

Sinan Can op televisie

Ook als je Sinan Cans documentaires niet gezien hebt, kun je eigenlijk niet om hem heen. Sinan Can is regelmatig bij talkshows te gast om te praten over het Midden-Oosten, IS, vluchtelingen en andere internationale conflicten. Zo heb je hem onder andere kunnen zien bij Jinek, RTL Late Night, De Wereld Draait Door en Pauw

Onderscheidingen

Sinan Can heeft meerdere onderscheidingen mogen ontvangen voor zijn werk. In 2016 werd hij door het Humanistisch Vredesberaad uitgeroepen tot Journalist van de Vrede. Later won hij twee maal De Tegel. Zowel voor Bloedmineralen, de talkroute als Retour Kalifaat.

sinan-can

Sinan Can privé

Sinan Can praat in de media regelmatig over zijn werk als programmamaker, maar over Sinan Cans gezin, of Sinan Can getrouwd is en over Sinan Cans vriendin laat hij zich zelden uit. Gelukkig is de partner van Sinan Can wat meer open over hun relatie. 

Sinan Can is niet vrijgezel, zijn vriendin is Lisa Westerweld. Lisa Westerveld en Sinan Can zijn niet getrouwd en ze heeft met Sinan Can geen gezin. We weten ook niet of dat ooit nog gaat komen. Wat we wel weten is dat Lisa Westerveld haar relatie met Sinan Can ziet als een van gelijken die zich beide op hun manier inzetten om de wereld een betere plek te maken. 

Wie is Lisa Westerveld?

Lisa Westerveld die geboren is op 16 november 1981 in Aalten, woont net als Sinan Can in Nijmegen. Dat is ook waar ze haar politieke carrière is gestart. Tot 2017 was ze vanuit GroenLinks in Nijmegen lid van de gemeenteraad. Sinds 2017 is Lisa Tweede Kamerlid. Ze heeft zich nogmaals beschikbaar gesteld voor een eventueel volgende termijn. 

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *