Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de grootste kermissen van Nederland

In Nederland zijn we dol op de kermis. Niet zo gek ook, want de oorsprong van kermissen in Nederland gaat terug tot in de middeleeuwen. Door de jaren heen is de kermis onverminderd populair gebleven. De meeste Nederlandse kermissen vinden plaats in het voorjaar of in de zomer, er zijn in die periode altijd kermissen in de buurt te vinden. Dit is een lijst van de grootste kermissen van Nederland. 

Vermoeden van zwangerschap? Ontdek hier de test van de Action!

kermis-vrijdag

1. De Tilburgse kermis

De grootste kermis van Nederland is de Tilburgse kermis. Sterker nog deze kermis is de grootste van de Benelux. Elk jaar kun je hier gedurende 10 dagen genieten van meer dan 240 attracties. De kermis bestaat inmiddels meer dan 450 jaar en trekt nog steeds meer dan een miljoen bezoekers. De drukste dag van de kermis is traditiegetrouw de Roze maandag. Dan bezoeken meer dan 300.000 mensen de binnenstad van Tilburg.

Tijdens de Tilburgse kermis kun je genieten van een breed scala aan attracties. Van traditionele attracties zoals het spiegelhuis en de draaimolen tot razend spannende attracties. Daarnaast worden er tal van concerten en feesten georganiseerd en kun je je tegoed doen aan vele lekkernijen zoals zuurstokken, suikerspinnen en nougat. 

Tilburgse kermis 2024: vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli

Ben jij bekend met de Ramzi theorie? Lees hier of deze wel zo betrouwbaar is.

2. De kermis in Weert

Elk jaar kun je vanaf de laatste vrijdag van september genieten van een prachtige kermis in de binnenstad van Weert. De kermis is verdeeld over 7 pleinen met meer dan 130 attracties. De route om langs alle attracties te lopen is maar liefst 1,7 km lang. 

De kermis in Weert is meer dan alleen een verzameling attracties, het is een van de meest sfeervolle kermissen van Nederland. Kom je op de openingsdag naar de kermis dan kun je de opening met saluutschoten aanschouwen. Op de laatste dag is er een afsluitende vuurwerkshow. Een leuk extraatje is de prikkelarme kermis waarbij felle lichten en geluid zoveel mogelijk beperkt wordt. 

Kermis in Weert 2024: vrijdag 27 september tot en met woensdag 2 oktober

Ken jij Wesley Adema? Een introductie.

3. Park Hilaria

Elk jaar kun je in Eindhoven genieten van een van de grootste kermissen van Nederland. Op de Kennedylaan verschijnt een waar pretpark met meer dan 90 attracties. Van spectaculaire snelle attracties tot prachtig ogende nostalgische attracties. 

Op Park Hilaria zijn verschillende pleinen te vinden, allemaal met een ander thema. Je vindt hier gezellige terrasjes en regelmatig live optredens zodat iedereen het naar zijn zin zal hebben. Op maandagmiddag is Park Hilaria prikkelarm. Er zal dan geen muziek gedraaid worden en de flitsende lampen gaan uit. 

Park Hilaria 2024: vrijdag 2 augustus tot en met zondag 11 augustus 

4. De kermis in Hoorn

Na de kermis in Tilburg, Eindhoven en Weert is de kermis in Hoorn een van de grootste kermissen in Nederland. De Kermis begint traditiegetrouw op de zaterdag voor de tweede maandag van augustus en duurt 10 dagen. Deze kermis die al plaatsvindt sinds 1450 trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. 

Op de kermis in Hoorn vind je elk jaar meer dan 70 attracties, waaronder een aantal traditionele attracties. Leuk aan de kermis in Hoorn zijn ook de speciale evenementen. Zo is er een middag voor ouderen, maar ook een prikkelarme kermis, roze maandag en speciale avond voor vrouwen.  

Kermis in Hoorn 2024: zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus 

5. Volendammer kermis

Aan het einde van de zomer kun je ook in Volendam een grote kermis bijwonen. Elk jaar staan er meer dan 50 attracties voor vermaak voor groot en klein. Uiteraard is er een Cake Walk en een kamelenrace. Maar je kunt er ook poffertjes kopen of een suikerspin eten. 

De Volendammer kermis is verspreid over het Europaplein, Conijnstraat, Zeestraat en het AMVO terrein. Tijdens de kermis zullen er ook evenementen plaatsvinden. Zo is er een speciale vrouwendag en komen er beroemde artiesten optreden. 

Volendammer kermis 2024: vrijdag 6 tot en met woensdag 9 september 

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *