Zoek
Sluit dit zoekvak.

Quooker alternatief

Quooker

Een heetwaterkraan. Dat is wat een Quooker is. U hoeft nooit meer wachten op de waterkoker en gelijk babyflesjes ontsmetten. Het klinkt geweldig, maar helaas hangt er wel een stevig prijskaartje aan.

Gezien dit prijskaartje gemakkelijk boven de duizend euro uitkomt, zijn we een beetje terughoudend in het aanbevelen van een Quooker. We hebben in plaats daarvan gezocht naar alternatieven, die soms beschikbaar zijn in lagere prijsklassen. Maar, omdat het nog steeds gaat om hoogwaardige technologie, moet je niet verbaasd zijn als de prijs niet begint bij een paar tientjes.

Welke boeken moet je gelezen hebben?

Hoe werkt een heetwaterkraan?

Voordat we ingaan op alternatieven voor de Quooker, laten we eerst eens kijken hoe zo’n kraan eigenlijk werkt.

Een heetwaterkraan is een innovatieve kraan die direct kokend heet water levert. Het systeem bestaat uit een kraan, een boiler en een filter. De boiler is aangesloten op de watertoevoer en verwarmt het water tot ongeveer 100 graden Celsius, dus kokend heet. Het filter zorgt ervoor dat het water van goede kwaliteit is.

Als je de kraan opent, stroomt het hete water direct uit de kraan. De meeste heetwaterkranen hebben een hendel met een veiligheidsmechanisme om te voorkomen dat er per ongeluk kokend water uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld een druk-draaihendel zijn die je moet indrukken en draaien voordat het kokende water begint te stromen. Kortom, de kraan is ontworpen voor gemak en snelheid in de keuken. Klinkt goed, toch?

Is het gevaarlijk om te douchen tijdens onweer?

Verschillende soorten kranen

Zelfs binnen het assortiment van heetwaterkranen zijn er verschillende varianten te onderscheiden. Kijk maar eens naar de volgende mogelijkheden:

3-in-1-kraan: de meeste kranen zijn 3-in-1-kranen. Ze leveren koud, warm en kokend heet water door verschillende functies te combineren. Deze kraan vervangt volledig de bestaande keukenkraan. Afhankelijk van het merk moeten filters regelmatig worden vervangen.

4, 5 of 6-in-1-kraan: niet tevreden met de functies van de bovengenoemde variant? Kies dan voor een van deze opties. Naast koud, warm en kokend water kun je zelfs kiezen voor ijskoud of bruisend water. Dat is pas innovatief.

Aparte kraan: uiteraard kun je er ook voor kiezen om de heetwaterkraan los van je normale kraan te laten installeren. Zo weet je altijd zeker dat je niet per ongeluk je handen onder kokend water steekt terwijl je dacht dat het koud water was.

De mooiste oude fabriek locaties voor de perfecte fotoshoot!

Alternatieven voor de Quooker

Laten we eens kijken naar alternatieven voor de Quooker. We beweren niet dat de ene beter is dan de andere, alleen dat de prijzen en functies kunnen variëren.

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *