Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fotolocaties van oude fabrieken

Oud fabriek

Foto’s maken in een oude fabriek heeft iets mysterieus en mystiek. Wil je dit ook? Er zijn niet veel locaties in Nederland waar je foto’s kunt maken in een fabrieksomgeving. Geen zorgen; we helpen graag. We geven je in dit blog vijf locaties waar je geweldige foto’s kunt maken voor je bruiloft, verjaardag, speciale dag of andere gelegenheid.

Elke dag citroen in je water, is dat gezond?

Let erop dat de afbeeldingen die worden getoond alleen sfeerfoto’s zijn. 

Melkfabriek in Utrecht

De Kalvermelkfabriek in Utrecht is de eerste industriële fotolocatie. In het verleden was dit een echte melkfabriek. Je kunt er nog steeds silo’s, machinale overblijfselen en vintage industriële meubilair zien. In het algemeen een geweldige oude fabriek voor uw foto’s. De oude Kalvermelkfabriek heeft maar liefst negen ruimtes waar beurzen, feesten en evenementen kunnen worden gehouden. Dus je moet eerst een afspraak maken om foto’s te maken.

Ontdek wie Marijn Kuipers is, meer over de mooie Friesin.

De smederij in Epe

In 1953 werd deze oude smederij gebouwd en is een gemeentelijk monument. Het voormalige woonhuis van de oude dorpssmid, dat in 1905 werd gebouwd, is in 2016 volledig gerenoveerd. Deze oude fabriek wordt voornamelijk gebruikt voor fotoshoots, waardoor het een geweldige plek voor foto’s is. Je hebt al prachtige foto’s gezien van andere mensen die de industriële locatie hebben bezocht op hun Instagram- en Facebook accounts.

Wie is Ruby Franke? Het anwoord.

S. Strijp uit Eindhoven

Een nieuwe wijk in het levendige Eindhoven is aan het opkomen en heeft veel sfeer. Het gaat natuurlijk om Strijp S. Je kunt foto’s maken in de industriële sfeer op verschillende plaatsen op dit terrein, zowel binnen als buiten. Door buiten te lopen, zie je al veel ideale locaties waar je alles kunt voorbereiden om ze te schieten. Toch kun je er binnen verschillende locaties terecht. Hoewel er steeds meer bedrijven en winkels in het gebied komen, behoudt het zijn unieke ontwerp.

Spookstad Doel in Antwerpen

Houd je van een beetje stress? Dan is Doel, een griezelige stad in de buurt van Antwerpen, misschien de juiste plek voor je fotoshoot. Dit is niet echt een oude fabriek waar je binnen foto’s kunt maken, maar het is een klein verlaten dorpje waar de industriële stijl duidelijk te zien is. Als je daar door de bijna verlaten straten loopt, zie je snel verschillende ingangen en locaties waar je naartoe kunt voor die ene perfecte waar je naar op zoek bent. Een aantal muren hebben opvallende graffiti die het dorp een eigen karakter geven. Het zou zeker een aanrader zijn!

De NDSM-werf in Amsterdam

De moderne schepen die Nederland kon gebruiken voor de handel werden in 1894 gebouwd op de NDSM-werf in Amsterdam. Hoewel het bedrijf toen enorm succesvol was en snel moest groeien, was de locatie te klein om verder te groeien. De fabriek werd al in 1915 uitgebreid naar de overkant van het water. Veel van de oude fabriekshallen zijn nog steeds in gebruik. Vandaag de dag staat het bekend als een mooie fotolocatie en wordt er een aantal festivals gehouden. Het terrein heeft verschillende fabrieken die je moet zien.

Spoorzone 013 in Tilburg

De Spoorzone 013 ligt zeer dicht bij het station van Tilburg. Op dit terrein bevinden zich verschillende oude industriële fabrieken, die momenteel worden gebruikt door bedrijven en de Fonty’s hogeschool. Het oude verlaten gebied heeft nog steeds dezelfde industriële uitstraling en sfeer, ook al is er over de jaren iets meer leven ingestroomd. De oude fabrieken in Tilburg zijn gemakkelijk te bereiken en zullen zeker weer een bezoek waard zijn.

Metaal Kathedraal (Utrecht)

De Metaal Kathedraal in Utrecht is een kleinschalige plek waar bruiloften en andere feesten worden gevierd. Er zijn zelfs scenes uit series en muziekclips opgenomen. Als je op zoek bent naar een prachtige industriële oude fabriek voor je foto’s, moet je deze plek een keer zelf zien.

Let erop dat u de openingstijden en entreekosten van deze locaties onderzoekt voordat u ze binnen gaat. Informeer altijd de eigenaren of beheerder van het terrein.

We wensen je in ieder geval veel plezier aan het fotograferen van een oude fabriek. Het is onze wens dat onze aanbevelingen je nog meer zullen helpen en je een onvergetelijke dag zullen maken.

Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *