Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie is Ruby Franke?

ruby-franke

Ruby Franke was tot niet zo lang geleden een bekende familievlogger. Via haar kanaal 8 passengers gaf ze mensen dagelijks een kijkje in het leven van haar en haar gezin in Utah in de Verenigde Staten.

Het YouTube kanaal was lange tijd zeer populair en vergaarde meer dan 2,5 miljoen volgers. Maar achter de schermen ging het er niet altijd zo leuk aan toen. In 2023 werd Ruby Franke gearresteerd voor meerdere aanklachten van kindermishandeling. Ondertussen is ze schuldig bevonden en moet 4 tot 30 jaar de gevangenis in.

Ook weten wie Marijn Kuipers is? Wij introduceren haar!

Wie is de vlogger Ruby Franke?

De nu 42-jarige Ruby Franke startte in 2015 haar YouTube kanaal 8 Passengers. Hierin gaf ze een inkijkje in het leven van zichzelf, haar man Kevin en hun zes kinderen. De familie kreeg al snel een flinke schare volgers. Het leven van een gewoon gezin in een buitenwijk van Springville in Utah wist meer dan 2,5 miljoen mensen te boeien.

Niet zeker of je eieren over datum zijn? Ontdek deze handige truc!

Scheurtjes in het perfecte bestaan

Wie Ruby Franke en haar gezin volgde, wist dat ze behoorlijk streng kon zijn. Dat schreven veel mensen af op hun Mormoons geloof, maar al snel begonnen een paar dingen op te vallen. 

Zo mocht een van de kinderen van Ruby Franke een tijd niet in zijn eigen bed slapen. Een andere straf was het ontzeggen van eten en Ruby Franke vertelde twee van de kinderen ook dat ze met kerst geen cadeautjes zouden krijgen. Als reactie op het commentaar van kijkers op haar video zei ze dat dit nou eenmaal hun opvoedstijl was.

Hoe groot is de kans op een miskraam? We bekijken het per week.

8 passengers stopt, Ruby Franke wordt coach

Achter de schermen lijkt er van alles te gebeuren. Ruby Franke en Kevin gaan uit elkaar en de bezoekersaantallen voor 8 passengers dalen. In 2022 besluit Ruby Franke om het kanaal stop te zetten. In plaats daarvan lanceert ze samen met Jodi Nan Hildebrandt een nieuw kanaal, Moms of Truth. Op dit kanaal geven ze ouders opvoedadvies. 

Ruby Franke wordt gearresteerd

Terwijl Ruby en Jodi video’s blijven maken nemen steeds meer mensen contact op met de autoriteiten. Buren, klasgenoten en zelfs hun eigen dochter die uit huis is vragen de politie om poolshoogte te nemen. 

De doorslag kwam toen de twaalfjarige zoon bij de buren om water en eten kwam vragen. De jongen was sterk ondervoed, had open wonden en werd aangetroffen met ducttape om zijn armen en benen. 

Ruby Franke en Jodi Hildebrant worden beide opgepakt en zware kindermishandeling ten laste gelegd. In totaal ging het om zes aanklachten voor zware kindermishandeling. Toen Ruby Franke werd opgepakt troffen ze in huis ook de tienjarige dochter aan die zwaar ondervoed was. 

Ruby Franke’s imperium stort in

Nadat Ruby Franke werd opgepakt werden al haar YouTube en Instagram kanalen geblokkeerd. Haar man vraagt ondertussen een echtscheiding aan en familie, vrienden en buren spreken zich uit over de situatie. Drie zussen van Ruby Franke zeggen in een interview dat ze blij zijn dat Ruby is opgepakt. Ze zeggen zelf alles geprobeerd te hebben om de kinderen te helpen, maar zonder succes.

Veroordeling Ruby Franke

Op 20 februari 2024 vindt de uitspraak plaats. Ruby Frankje krijgt vier gevangenisstraffen van 1 tot 15 jaar. Dat betekent dat ze minstens 4 jaar en maximaal 30 jaar de gevangenis in gaat. Haar reactie op het vonnis is dat ze zal blijven huilen voor de pijn die ze haar kinderen heeft aangedaan. 

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *