Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eieren over de datum: zo check je het!

Er is niets zo lekker als een heerlijk eitje bij het ontbijt of de lunch. Maar dat is natuurlijk alleen maar lekker als dat eitje ook eetbaar is. Wanneer zijn eieren over de datum en kun je eieren over de datum eten? 

Hoor jij wel eens iemand Ouleh zeggen? Dit is wat het betekent!

pexels-polina-tankilevitch-4110226

Wanneer zijn eieren over de datum?

Als je eieren koopt dan staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Is die datum verstreken dan betekent dat nog niet direct dan je de eieren niet meer kunt eten. Helaas kun je aan het ei zelf niet zien of het wel of niet goed is. 

Je kunt erachter komen of een ei nog goed is met behulp van een bakje koud water. Vul het bakje met minimaal 8 cm water. Leg het ei erin en wacht een paar minuten. Als het naar de bodem zakt dan is het ei nog vers genoeg om te eten. Het beste is als het ei op zijn zij ligt, maar ook een ei waarvan de punt omhoog steekt, is nog te eten. Het is alleen wat minder vers.

Weet jij wat het grootste gebouw ter wereld is? Bekijk hier of het klopt!

Kun je eieren over de datum eten?

Je kunt eieren over de datum eten, maar je moet wel goed opletten. Weet je niet zeker of je je eieren over de datum nog kunt eten dan kun je eerder genoemd trucje toepassen. Bij twijfel is het verstandig om de eieren weg te gooien.

Eieren langer bewaren

Om te voorkomen dat je eieren over de datum raken en niet meer eetbaar zijn is het belangrijk om ze goed te bewaren. Veel mensen bewaren hun eieren in de koelkast, maar dat is eigenlijk geen goed idee. Eieren moeten op kamertemperatuur bewaard worden. Het is daarnaast niet aan te raden om je eieren te wassen. Hiermee haal je het buitenste laagje van het ei, die beschermt je ei tegen invloeden van buitenaf. 

Zie jij kleine zwarte beestjes in huis? REDEN TOT PANIEK!

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *