Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dit is het grootste gebouw ter wereld

Ontwerpers streven met diverse methoden continu naar grotere, hogere en indrukwekkendere gebouwen. Maar wat is eigenlijk het grootste gebouw ter wereld? Lees snel verder.

In dit artikel duiken we niet alleen in het grootste gebouw ter wereld, maar presenteren we een top 7. We bouwen (snap je?) aan een lijst die leidt naar het grootste gebouw. Er zijn veel gebouwen die in deze lijst kunnen passen. We hebben een goede selectie gemaakt, maar het is mogelijk dat er een ontbreekt.

Weet jij wat Ouleh betekent? Bekijk het hier!

#7 Shanghai World Financial Center

Locatie: Shanghai, China

Met een hoogte van 492 meter staat de Shanghai World Financial Center op de elfde plaats van ’s werelds hoogste gebouwen. De 101 verdiepingen herbergen kantoren, een hotel en een observatiedek.

Zelf een lichtpunt verplaatsen? Lees eerst dit!

#6 Taipei 101

Locatie: Taipei, Taiwan

Met een hoogte van 508 meter (inclusief antenne) was de Taipei 101 bij de oplevering in 2004 het hoogste gebouw ter wereld tot 2007. Deze toren met 101 verdiepingen herbergt ook een observatiedek, kantoren, winkels en restaurants.

Zeldzame 1 euro munten, dit zijn ze!

#5 One World Trade Center

Locatie: New York, Verenigde Staten

Met een hoogte van 541 meter is het One World Trade Center het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het gebouw, oorspronkelijk ontworpen als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001, beslaat 104 verdiepingen.

#4 Lotte World Tower

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Met een concertzaal, een winkelcentrum, een hotel, kantoren en een observatiedek is de Lotte World Tower een opvallend gebouw. Met 123 verdiepingen reikt het tot 555 meter hoogte.

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *