Search
Close this search box.

Ontwerpers streven met diverse methoden continu naar grotere, hogere en indrukwekkendere gebouwen. Maar wat is eigenlijk het grootste gebouw ter wereld? Lees snel verder.

In dit artikel duiken we niet alleen in het grootste gebouw ter wereld, maar presenteren we een top 7. We bouwen (snap je?) aan een lijst die leidt naar het grootste gebouw. Er zijn veel gebouwen die in deze lijst kunnen passen. We hebben een goede selectie gemaakt, maar het is mogelijk dat er een ontbreekt.

#7 Shanghai World Financial Center

Locatie: Shanghai, China

Met een hoogte van 492 meter staat de Shanghai World Financial Center op de elfde plaats van ’s werelds hoogste gebouwen. De 101 verdiepingen herbergen kantoren, een hotel en een observatiedek.

#6 Taipei 101

Locatie: Taipei, Taiwan

Met een hoogte van 508 meter (inclusief antenne) was de Taipei 101 bij de oplevering in 2004 het hoogste gebouw ter wereld tot 2007. Deze toren met 101 verdiepingen herbergt ook een observatiedek, kantoren, winkels en restaurants.

#5 One World Trade Center

Locatie: New York, Verenigde Staten

Met een hoogte van 541 meter is het One World Trade Center het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het gebouw, oorspronkelijk ontworpen als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001, beslaat 104 verdiepingen.

#4 Lotte World Tower

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Met een concertzaal, een winkelcentrum, een hotel, kantoren en een observatiedek is de Lotte World Tower een opvallend gebouw. Met 123 verdiepingen reikt het tot 555 meter hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *