Zoek
Sluit dit zoekvak.

Caravan pimpen: DIY-gids

Pimp je caravan – Je hebt besloten dat je op vakantie wil met de caravan. Hartstikke leuk natuurlijk, want op vakantie met de caravan is makkelijk en een stuk goedkoper dan huren. Caravans zijn vaak voor een prikkie online verkrijgbaar. Die werken prima, maar zien er helaas iets minder mooi uit. 

Gelukkig is een caravan pimpen een van de eenvoudigste dingen om te doen. We hebben tal van ideeën om je caravan te pimpen voor weinig geld. Het resultaat is een prachtige caravan, helemaal naar jouw stijl.

Wat is de kans op een miskraam? Wij hebben het uitgezocht.

lance-anderson-JKmjElTIG5I-unsplash (1)

Ideeën om je caravan te pimpen

Of je nu een nieuwe caravan of een tweedehands caravan koopt, het interieur ziet er altijd een beetje basic uit. Met een beetje creativiteit kun je je caravan pimpen in de stijl die jij leuk vind. 

Last van aambeiden? Zo voorkom je ze!

Caravan pimpen aan de binnenkant

Laten we beginnen met ideeën om de binnenkant van de caravan te pimpen. Dat is tenslotte je leefruimte waar je tijdens je vakantie tegenaan moet kijken. Dit zijn een aantal ideeën om je caravan aan de binnenkant te pimpen. 

Misschien ken jij Wesley Adema wel? Dit is hem!

1. Geef je wanden en kastjes een nieuw kleurtje

Wil je je caravan eenvoudig pimpen dan kun je het beste beginnen bij de wanden en kastjes. Veel oudere caravans hebben bruine of beige kastjes, kleuren die niet echt passen bij een hedendaagse stijl. Die donkere kleuren laten de caravan ook klein ogen.

Als je je caravan wil pimpen aan de binnenkant dan kun je kiezen voor verven, behangen of bestickeren. Een van de makkelijkste manieren om je kastjes een nieuw kleurtje te geven is door ze licht op te schuren, te ontvetten en te verven. Je caravan pimpen met plakfolie of behang is overigens ook mogelijk.  

Extra tip! Kies ervoor om de achterwand van het keukentje van de caravan te pimpen met plakfolie of een grote wandstikker. Die zijn makkelijk schoon te maken na het kokkerellen.

2. Geef de meubels een nieuwe look

De kussens van de banken in een caravan zullen er na een paar jaar niet meer zo schoon en fris uitzien. En waarschijnlijk is het printje ook al een tijdje uit de mode. Een goede manier om dit op te lossen is door de kussens opnieuw te bekleden. 

Het professioneel bekleden van kussens is helaas niet het makkelijkste klusje, tenzij je echt handig bent met het naaimachine. Toch zijn er manieren waarop je het ook zelf voor elkaar kunt krijgen en de bekleding van je caravan kunt pimpen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nieuwe hoezen te maken in plaats van volledige bekleding.

Je kunt hoezen maken met een elastiek die lijken op kleine hoeslakens. Door het op deze manier te doen hoeft de bekleding niet de exacte afmetingen te hebben. Een andere optie is om een cursus te volgen waar je leert om kussens te bekleden. Dat is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel leuk. 

3. Gebruik licht voor sfeer

In huis heb je ook meer dan een lamp, waarom dan ook niet in de caravan. Plaats schemerlampjes, led-strips of vrolijke lantaarns om een intieme knusse sfeer te creëren. Dit is een eenvoudige en goedkope methode om je caravan te pimpen. 

4. Kies de juiste accessoires

pexels-pnw-production-9354747 (1)

Je hebt de kleur, de kussens en het licht, nu is het tijd voor de afwerking van je gepimpte caravan. Leg een paar leuke kussentjes en dekentjes in de caravan, hang een kunstwerk op en plaats een plantje. Met deze accessoires kun je je eigen stijl helemaal tot uiting laten komen. 

Houd je van de maritieme look ga dan bijvoorbeeld voor blauw-wit gestreepte kussens. Voor een tropische look kies je voor onderzetters met bladnerf en een schilderij met tropische bloemen. Liever een retrolook, ga dan voor kussens in oranje, geel of roze en koop een gave lavalamp. 

Caravan pimpen aan de buitenkant

Als je klaar bent met het pimpen van de binnenkant dan kun je door met het pimpen van de buitenkant van de caravan. De kans is groot dat de buitenkant van een oudere caravan er wat vervallen en vuil uitziet. Ons advies is om de buitenkant eerst goed schoon te maken. Dit kan onder andere met de hogedrukspuit of een borstel, zeep en water. 

Zorg dat de caravan daarna eerst droogt voordat je overgaat tot het licht opschuren. Het is aan te raden om dit te doen met een schuurapparaat, anders ben je te lang bezig. Pimp je caravan daarna door hem te verven in de kleur die jij leuk vindt. Een andere optie is om je caravan te pimpen met plakfolie. 

Caravan pimpen tips

Tot slot hebben we nog een paar tips om je caravan te pimpen. Dit zijn tips die je kunnen helpen om het pimpen van je caravan helemaal te perfectioneren. 

  • Maak een moodboard – Vind je het moeilijk om de juiste sfeer te bepalen en de juiste kleuren, begon dan met het maken van een moodboard van interieurartikelen, kleuren en stijlen die je leuk vindt. Op Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen.
  • Denk aan slimme opruimoplossingen – In een caravan is het altijd passen en meten. Overweeg tijdens het pimpen van de caravan ook extra opslagoplossingen. Denk hierbij aan een mandjes met zuignappen of haken voor aan de muur, of een poefje met opslagruimte.
  • Koop nieuwe wieldoppen – Voor een paar euro kun je nieuwe wieldoppen kopen. Hiermee verberg je de lelijke oude velgen.  
  • Controleer de caravan op gebreken – Controleer bij een oudere caravan of alle lichten, kabels en aansluitingen nog goed werken.

Pimp je caravan, je kunt het zelf

Wil je graag voor een prikkie op vakantie en toch volop genieten dan is het helemaal geen gek idee om je caravan te pimpen. De ideeën om je caravan te pimpen die we hier hebben genoemd helpen je om je eigen stijl en sfeer terug te laten komen.

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *