Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie is Breghje Kommers?

Schermafbeelding-2022-01-20-om-10.43.25

Breghje Kommers is de oprichter van SPEC, een bedrijf dat feesten en festivals organiseert. Maar de kans is groot dat je haar vooral kent als de ex-partner van Ali B. De afgelopen tijd is een moeilijke periode geweest voor Breghje. Maar wie is Breghje Kommers eigenlijk en hoe gaat het nu met haar?

De Chinese geslachtskalender. Alles wat je moet weten!

Breghje Kommers, wie is dat?

Door alle negatieve nieuwsberichten van de laatste tijd is het makkelijk om te vergeten dat er ook echte mensen achter het nieuws zitten. Breghje Kommers is niet alleen de ex van Ali B en de moeder van zijn kinderen. Voordat Ali B en Breghje Kommers elkaar ontmoeten was ze al een succesvol artiestenmanager

Je kent Marijn Kuipers misschien wel als beauty, maar wie is de persoon achter deze schoonheid?

Breghje Kommers jonge jaren

De donkerharige Breghje Kommers is geboren in het Brabantse Bergen op Zoom. Om precies te zijn in 1980. Maar Noord-Brabant was al snel te klein voor haar. In 1999 ontdekt ze als stagiaire hoe het is om evenementen te organiseren. Daarnaast bleek ze een kei in marketing. Iets dat ze perfect kan combineren in het beroep als artiestenmanager.

De kans op een miskraam, wij hebben het onderzocht.

SPEC

In 2000 richtte Breghje Kommers het bedrijf SPEC (Stimulating People to Evolve Culture) op. Dit bedrijf begon als een evenementenbureau van hiphopfeesten en festivals. Later groeide het bedrijf uit tot een bureau voor artiestenmanagement, boekingsbureau en een muzieklabel met de naam TRIFECTA.

Door de jaren heen had SPEC heel wat bekende artiesten onder zich, met name rappers en R&B artiesten. Dit zijn een aantal van die artiesten:

  • Ronnie Flex
  • Lil Kleine
  • Boef
  • Brace
  • Famke Louise
  • Monica Geuze 
  • Yes-R
  • Numidia

Ali B tekent bij SPEC

In 2002 weet Breghje Kommers Ali B zover te krijgen dat hij bij SPEC tekent. De geruchten gaan dat hij op dat moment aan het herstellen was van een gokverslaving. Het bedrijf nam de schulden van Ali B over en hij werd zelfs partner in 2004. In die periode werden ook Karima, Lady D en Yes-R getekend.

Ali B of Ali Bouali zoals hij echt heet, werd geboren in Zaanstad, maar groeide op in Amsterdam. Dat is waar hij gokverslaafd en drugsverslaafd werd. Zijn redding was zijn verhuizing naar Almere. Hij stopte met de drugs en gokken en begon met rappen. 

De ontdekking van Ali B

Voordat Ali B getekend werd bij SPEC deed hij mee aan meerdere talentenjachten. Bij de Grote Prijs van Nederland werd hij tweede, maar toch viel hij op. Hij bracht toen de single Waar gaat dit heen en Ik ben je zat uit. Met dat laatste nummer stond hij op nummer drie in de Nederlandse Top 40. 

Knuffel-Marokkaan

Een tijd lang kon het niet op met de populariteit van Ali B. Hij scoorde hit na hit met onder andere Leipe mocro flavour, Ghetto, Rampeneren, Wij houden van Oranje en het Koningslied. 

Maar Ali B deed meer dan rappen. Hij heeft maar liefst zeven keer een cabaretprogramma uitgebracht en was in verschillende tv-programma’s te zien.  Veel Nederlanders waren gecharmeerd van de goedlachse positieveling Ali B. Dat zorgde ervoor dat hij de bijnaam knuffel-Marokkaan kreeg. 

Controversie rondom Ali B

Op 20 januari 2022 werd bij BOOS een documentaire uitgezonden die heel wat stof zou doen opwaaien. Het programma kreeg een paar maanden eerder verschillende berichten binnen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De aantijgingen waren gericht tegen Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Ali B. 

Het zou gaan om 19 vrouwen die hun verhaal deden, zowel kandidaten als medewerkers als oud-medewerkers. Over Jeroen Rietbergen werd gezegd dat hij regelmatig seksueel getinte opmerkingen maakte. Bij Marco Borsato zou het gaan om het betasten van kandidates en medewerkers. Bij Ali B gingen de aantijgingen echter nog een stapje verder.

Een van de vrouwen die in het programma van BOOS anoniem wilde blijven heeft aangifte gedaan van verkrachting. Nadat deze kandidate aangifte deed kwam er nog iemand naar voren die ook aangifte heeft gedaan. The Voice of Holland ontsloeg Ali B en het programma wordt niet meer uitgezonden. Er is nog geen uitspraak gedaan in de zaak.

Breghje Kommers en Ali B

In 2006 besloten Breghje Kommers en Ali B samen in het huwelijk te treden. De twee kregen samen drie kinderen Nouri, Omar en Amin. Zowel Breghje als Ali laten de kinderen niet vaak op social media zien, ook niet voor de vele schandalen rondom Ali B. 

Officieel hebben Ali B en Breghje Kommers niet naar buiten gebracht dat ze uit elkaar zijn. Toen de eerste berichten over seksueel wangedrag naar buiten kwamen vertelde Ali B te stoppen met zijn werk als artiest en zich te focussen op zijn gezin. 

Maar dat was voordat duidelijk werd dat het om iets meer dan alleen geruchten ging. Ondertussen weten we dat Breghje haar leven in Nederland leidt, terwijl Ali B voornamelijk in het buitenland zit. We vinden het ook niet zo gek dat Breghje na het nieuws over Ali B niet meer met hem verder wilde. 

Hoe gaat het nu met Breghje Kommers?

Breghje Kommers probeerde altijd al uit de spotlight te blijven. Na het uitkomen van het grensoverschrijdend gedrag van Ali B is dat alleen maar meer geworden. Toch zit Breghje Kommers niet stil. Ze staat nog steeds aan het roer van SPEC, nu samen met Frank Barendse.

De twee hebben hun artiestenbestand verder uitgebreid. Ze vertegenwoordigen nu niet alleen rappers en R&B artiesten, maar ook YouTubers, singer-songwriters en zelfs producers en theatermakers. 

Breghje zit er overigens nog best warmpjes bij. Het bedrijf SPEC is naar schatting een paar miljoen waard. Daarnaast heeft Breghje nog een eigen bedrijf Kommers Beheer B.V. Dit bedrijf heeft een eigen vermogen van 1 miljoen euro. Daarnaast heeft ze een riante woning in Almere waar ze samen met de kinderen woont. Brechje hoeft dus niet elke maand te wachten op de alimentatie van Ali B. 

Picture of Henk
Henk

Schrijver

Henk is een gepassioneerde schrijver die zich specialiseert in woonartikelen. Met zijn diepgaande kennis van interieurdesign en huiselijke trends, biedt hij waardevolle inzichten en inspiratie voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun woning. Zijn schrijfstijl is helder en toegankelijk, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek. Henk’s artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun huis om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele leefruimte. Met een scherp oog voor detail en een passie voor huiselijkheid, blijft Henk een gewaardeerde bron van informatie voor thuisverbetering.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *