Search
Close this search box.

Je bent misschien al vijftig jaar oud en hebt waarschijnlijk een aantal ziekten. Een veelvoorkomende aandoening is bloedstolsels. Hoop niet! Er valt genoeg aan te doen om dit te verbeteren.

Wanneer uw aandoening door een arts is vastgesteld, kunt u om verschillende redenen afzien van het gebruik van medicijnen. Gelukkig zijn er ook natuurlijke bloedverdunners die dingen als bloedstollingen voorkomen. Deze blog gaat in op verschillende opties.

Zorg ervoor: Gebruik deze middelen alleen na overleg met een huisarts. Ook het gebruik van natuurlijke bloedverdunners heeft een aantal gevaren.

#1. knoflook: meer dan slechts een smaakversterker

Een van de meest gebruikte kruiden ter wereld is knoflook. Het heeft niet alleen een lekkere smaak, maar het werkt ook om het bloed te verlagen. De allicine in knoflook helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. Het is ook aangetoond dat het gebruik van knoflookextract veilig is voor personen die al verschillende medicijnen slikken tegen bloedstolsels. Het is goed voor jou en je gezondheid.

#2. Gember: niet alleen gunstig voor de gezondheid van de spijsvertering

Een veel voorkomende wortel is gember. Wist je echter dat gember ook een natuurlijke bloedverdunner is? Het bevat een stof die de bloedcirculatie stimuleert en sommige beweren dat het trombose kan voorkomen. Gember kan ook helpen bij het behouden van een gezonde bloeddruk. Dit is het resultaat van het hoge kaliumgehalte in de gemberwortel.

#3. Kurkuma: niet alleen in de keuken gebruikt

Kurkuma is een kruid dat vaak wordt gebruikt, vooral in de Indiase keuken. Het heeft niet alleen een lekkere smaak en een prachtige kleur, maar het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Curcumine, een natuurlijke bloedverdunner, is het actief ingrediënt van kurkuma. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan bloedstolsels voorkomen. Dit komt doordat de stof voorkomt dat bloedplaatjes klonteren.

#4. Een gezonde bron van omega 3-vetzuren in visolie.

Visolie bevat veel omega 3-vetzuren, die essentieel zijn voor een gezonde bloedsomloop. Omega 3-vetzuren beïnvloeden de hersenfuncties. Visolie kan ook helpen bij het verlagen van het bloedvetgehalte en het verminderen van ontstekingen.

#5. Vitamine E: niet alleen antioxidanten

Vitamine E is een belangrijke antioxidant die andere cellen beschermt tegen schade. Het kan echter ook een natuurlijke bron van bloedverdunning zijn. De vitamine kan de werking van bloedverdunnende medicijnen verbeteren, waardoor het effectief wordt. Verschillende soorten voedsel bevatten vitamine E, zoals zaden, noten, groene bladgroenten en avocado’s.

#6. Kaneel: niet alleen om op een appeltaart te zetten

Ik denk aan appeltaart met kaneel. Kaneel wordt soms gebruikt om zoete gerechten lekkerder te maken. Wist je echter dat kaneel ook een natuurlijke bloedverdunner is? Kaneel bevat een stof die ervoor zorgt dat de bloedcirculatie beter wordt. Het kan dus beroertes, hartaanvallen en andere hart- en vaatziekten voorkomen. Maar kaneel is ook bekend als gevaarlijk. Herinner je je nog de cinnamon challenge van een paar jaar geleden?

#7. Donkere chocolade is een lekkere traktatie

Niet alleen is donkere chocolade lekker, maar het werkt ook als een natuurlijke bloedverdunner. Het bevat flavonoïden, die helpen bij het ontspannen van de bloedvaten en de verbetering van de bloedcirculatie. Als gevolg hiervan kan donkere chocolade met veel cacao helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Chocolade met een hoog cacaogehalte bevat meer flavonoïden, dus kies ervoor.

Alles is van toepassing: Minder is meer. In ieder geval is er voldoende. Inderdaad, niets is goed met “te”. Het woord van een dokter die echt heeft bestudeerd om u het juiste advies te geven, is de beste bron van informatie.

Gezond leven leiden

De beste remedie voor bloedstolsels is een gezond dieet, hoewel sommige van de hierboven genoemde kruiden en andere ingrediënten het probleem kunnen verergeren.

Voor een gezond lichaam is gezond eten essentieel. Omdat gezonde voeding je lichaam alle voedingsstoffen geeft die het nodig heeft om goed te functioneren. Een gezond voedingspatroon beschermt niet alleen tegen bloedstolsels, maar ook tegen diabetes, obesitas en kanker.

Wat is de definitie van gezonde voeding?

Een gezonde voeding is een dieet dat alle voedingsstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft, zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Deze voedingsmiddelen zijn essentieel voor het uitvoeren van tal van lichaamsfuncties. Denk aan je energieproductie, weefselherstel en onderhoud, spiergroei en een goede immuunfunctie. Dat laatste is geweldig omdat het je helpt om minder vaak ziek te worden en ziek te blijven.

Als individu is het belangrijk om een breed scala aan groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden te eten, evenals magere eiwitbronnen en gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en vette vis.

Voordelen

Naast het verminderen van de kans op bloedstolsel heeft gezonde voeding veel andere voordelen. We hebben enkele voorbeelden opgesomd:

Conclusie

Een aantal natuurlijke bloedverdunners zijn een veilige en gezonde vervanging voor conventionele methoden. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen voordat u deze natuurlijke middelen gebruikt, aangezien hun effect niet hetzelfde is als die van conventionele bloedverdunners. Om deze natuurlijke middelen te gebruiken, moet u uw arts raadplegen voordat u ze gebruikt als u bloedverdunners gebruikt of als u een bloedstollingsstoornis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *