Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste droogtorens - Uitgebreide reviews droogtorens 2024

Laatst bijgewerkt: 4 dec. 2023

Picture of Laura

Laura

Kledingstukken nat uit de wasmachine? Geen probleem! Met onze top 10 van beste droogtorens ben je gegarandeerd van een perfect gedroogd kledingstuk. Om je een idee te geven van wat er op de markt verkrijgbaar is, presenteren wij je de 10 beste droogtorens die er te krijgen zijn.

De meest geschikte droogtoren voor jezelf vinden is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende webwinkels en aanbieders die veel verschillende droogtorens verkopen. Wij van lekkerwonenblog.nl zijn daarom voor je op onderzoek gegaan. We zijn gaan onderzoeken welke droogtorens als beste uit onze vergelijking komen.

Voor ons is het belangrijk dat we alleen maar goede droogtorens aanprijzen en dat we de vele droogtorens zo goed mogelijk onderzocht hebben. Dit doen we dan ook met ervaren deskundigen zodat alles zakelijk wordt onderzocht. Op die manier kunnen we de top 10 met de beste droogtorens opstellen.

Top 10 droogtorens van 2024

Voordat je weet of een droogtoren een goede droogtoren is moeten we de droogtorens eerst met elkaar gaan vergelijken. We vergelijken de droogtorens op verschillende manieren met elkaar. Uiteindelijk moet er gekeken worden naar de droogtorens als geheel en de diverse producteigenschappen. De onderstaande punten zijn hierin erg belangrijk:

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Extra opties
  • Levensduur
  • Ervaringen van eerdere consumenten


Dit zijn enkele zaken waar onze ervaren deskundigen naar kijken. Op die manier kunnen we de beste droogtorens aanbieden. Een goede droogtoren vind je namelijk niet zomaar. Door onze top 10 te bekijken wordt dit wel een stuk makkelijker. Lees snel verder om de beste droogtoren te vinden voor jou of iemand anders.

  1. Huishoudelijke apparaten
  2. droogtoren

Inhoudsopgave

Hoe vind je nu de beste droogtoren?

De droogtoren ervaringen van andere consumenten zijn een zeer groot onderdeel van de droogtorens test van onze deskundigen. Wanneer de ervaringen van eerdere consumenten eigenlijk allemaal slecht zijn, dan zijn de deskundigen al snel geneigd om naar andere droogtorens te kijken. Daarom is het goed om te kijken naar wat andere consumenten zeggen. 

Consumenten die eerder een droogtoren hebben gekocht laten vaak in een review achter wat ze van de droogtoren vinden. Op lekkerwonenblog.nl zul je dan ook veel reviews zien terug komen. Al deze reviews zijn geschreven door onafhankelijke partijen die de droogtoren test zelf hebben gedaan. Ze zijn zelf aan het kijken of de droogtoren goed is.

Top 10 droogtorens

Tomado Ciclone Vario Droogtoren

De Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar Zilvergrijs is een compacte en veelzijdige droogtoren voor het drogen van een grote verscheidenheid aan wasgoed. Met zes onafhankelijke vleugels heeft de droogtoren een totaal droogvermogen van 38 meter. Zo kun je met hetzelfde apparaat twee wasmachines tegelijkertijd drogen. De droogtoren is deels in hoogte verstelbaar, zodat je de lakens, gordijnen en grote handdoeken in elke gewenste hoogte op kunt hangen. Daarnaast is er ook ruimte om kledingshangers te hangen, voor bijvoorbeeld kleinere stukken wasgoed. De droogtoren is verder inklapbaar tot een breedte van 10 cm, waardoor de Ciclone gemakkelijk in kleine ruimtes kan worden opgeborgen. Dankzij de vele mogelijkheden is de Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar Zilvergrijs een ideale oplossing voor het drogen van wasgoed in kleinere ruimtes. Door zijn kleine formaat en veelzijdigheid is de droogtoren ideaal voor in de badkamer of kledingkamer.

Tomado Metaltex Droogtoren XL

De Metaltex Nantes Droogtoren XL is een must-have voor het drogen en organiseren van uw kleding. Met zijn vier verdiepingen biedt deze droogtoren meer dan voldoende ruimte voor uw kleding. De Metaltex Nantes Droogtoren XL heeft een lengte van 50 meter LDPE en is 64x72x158 cm groot. Deze droogtoren is gemaakt van geplastificeerd ijzerdraad, wat hem een sterk en zacht materiaal geeft. De Metaltex Nantes Droogtoren XL is gemakkelijk te verplaatsen, dankzij de vier wielen die eronder klikken. Bovendien krijgt u bij deze droogtoren een garantie van 3 jaar. De Metaltex Nantes Droogtoren XL is gemaakt in Italië, waar de sterkte, duurzaamheid en kwaliteit van het product gegarandeerd is. Met de Metaltex Nantes Droogtoren XL heeft u een droogtoren die uw kleding op een veilige manier droog houdt, terwijl u er ook nog eens stijlvol uitziet.

Leifheit droogtoren classic 450

De Leifheit droogtoren Classic 450 is een ruimtewonder voor gezinnen met weinig plaats voor wasgoed. De droogtoren heeft een klein standvlak van 69 x 73 cm, wat past in de douchecabine, een smalle badkamer, klein balkon of krappe gang. Met de vier droogniveaus boven elkaar biedt deze droogtoren 45 meter drooglengte, genoeg voor vier tot vijf wasmachineladingen. Het frame kan ingeklapt worden, waardoor de droogtoren ook alleen voor de helft gebruikt kan worden. Daarnaast kunnen de droogniveaus afzonderlijk worden ingeklapt, waardoor de Classic Tower 450 ook geschikt is voor erg lange stukken wasgoed. Met de vier geïntegreerde, soepel lopende wieltjes kan het droogrek eenvoudig verplaatst worden, ook als het vol met wasgoed hangt. Met de twee zijzijde houder voor kledinghangers en de zes extra openingen bovenop waar je kleerhangers in kunt haken, biedt de droogtoren meer ruimte voor je wasgoed. De droogtoren is 1,76 meter hoog en heeft een garantietermijn van 3 jaar. Na gebruik is de Classic Tower 450 gemakkelijk inklapbaar en plaatsbesparend op te bergen.

Leifheit droogtoren Classic Tower 270

De Leifheit droogtoren Classic Tower 270 is een compacte oplossing voor het drogen van wasgoed bij een tekort aan ruimte. Met een standvlak van slechts 68 x 68 cm past deze droogtoren overal, van in een smalle badkamer tot op een klein balkonnetje. De 3 droogniveaus bieden een totaal van 27 meter drooglengte, meer dan genoeg voor 3 wasmachineladingen. Daarnaast is het frame voor de helft inklapbaar, waardoor de droogtoren zelfs voor lange stukken wasgoed geschikt is. Met de 4 geïntegreerde wieltjes is de droogtoren ook mobiel, zelfs als het vol was hangt. Na gebruik kan de Classic Tower 270 compact worden ingeklapt en op een plaatsbesparende manier opgeborgen. Met een garantietermijn van 3 jaar is de Leifheit droogtoren Classic Tower 270 een ideale oplossing voor gezinnen met kinderen en weinig plaats voor het drogen van de was. Daarnaast is de droogtoren uitgerust met een aantal handige functies. Zo hebben de droogniveaus afzonderlijk inklapbare onderdelen en zijn de wieltjes 360° draaibaar. Dit maakt de droogtoren zowel praktisch als flexibel.

Mensen kiezen ook voor:

Vileda Mixer 4 Droogtoren

De Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte is een moduleerbare, stalen droogtoren met 4 etages en een droogcapaciteit van wel 3 machines wasgoed. Deze zeer moduleerbare droogtoren is ideaal voor meervoudig gebruik. Door de onafhankelijke plateaus kan de droogtoren volledig open gebruikt worden – om lange stukken wasgoed op te hangen of delicate stukken plat te laten drogen – ofwel half dichtgeplooid tegen een muur of radiator voor kleinere hoeveelheden wasgoed of om plaats te winnen. Extra droogcapaciteit wordt verkregen dankzij een houder voor kleine stukken (sokken, ondergoed, ...) en 2 haken voor kleerhangers. De zwenkwieltjes zorgen ervoor dat de droogtoren gemakkelijk verplaatst kan worden. Wanneer hij niet gebruikt wordt, kan hij volledig dichtgeplooid en plat opgeborgen worden. Dit alles heeft een totale droogcapaciteit van 40 m, zonder veel vloeroppervlak in te nemen. De Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte is ideaal voor al uw droogbehoeften.

Leifheit droogtoren Pegasus 420

De Leifheit Pegasus Solid Comfort 420 is een revolutionaire droogtoren die de perfecte oplossing biedt voor het drogen van wasgoed in huishoudens met beperkte ruimte. Met een afmeting van 76,5 x 70 cm past de droogtoren gemakkelijk in bijna elke ruimte, of het nu een kleine badkamer, een smalle gang of een klein balkon is. De droogtoren biedt 42 meter drooglengte, wat overeenkomt met maximaal 4 wasmachine ladingen. Dankzij de 3 droogvleugels die afzonderlijk kunnen worden uitgeklapt, kan de droogtoren worden aangepast aan het drogen van lange stukken wasgoed, zoals bijvoorbeeld lakens, badlakens en broeken. Als de droogtoren half geopend is, kan deze zelfs direct tegen een muur of radiator worden geplaatst. De Pegasus Solid Comfort 420 is bovendien uitgerust met 6 licht lopende wieltjes voor extra flexibiliteit, zodat hij gemakkelijk in alle richtingen kan worden verplaatst, zelfs wanneer hij vol is. Bovendien worden er 2 kledinghangerhouders meegeleverd, waarmee extra droogruimte gecreëerd kan worden voor het drogen van blouses en overhemden.

Vileda Mixer 3 Droogtoren

De Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte is de perfecte oplossing voor het drogen van uw wasgoed. Met zijn moduleerbare, stalen constructie met 3 etages en een droogcapaciteit tot wel 3 machines wasgoed, biedt deze droogtoren een veelzijdigheid die u nergens anders zult vinden. Met zijn onafhankelijke plateaus, kan de droogtoren volledig open gebruikt worden om lange stukken kledingstukken op te hangen of om delicate stukken plat te laten drogen. U kunt het ook half dichtgeplooid tegen een muur of radiator voor kleinere hoeveelheden wasgoed of om plaats te winnen. Extra droogcapaciteit krijgt u dankzij de houder voor kleine stukken (sokken, ondergoed, ...) en 2 haken voor kleerhangers. Met de zwenkwieltjes kunt u de droogtoren gemakkelijk verplaatsen en wanneer u hem niet gebruikt, kunt u hem volledig dichtplooien en plat opbergen. Met zijn afmetingen van 71x71x132 cm is deze droogtoren een ruimtebesparende oplossing waarmee u tot wel 30 meter drooglengte krijgt.

Clever Clean Toren wasrek XXL

De Clever Clean Toren Wasrek XXL Droogtoren is ideaal voor het drogen van wasgoed binnen en buiten. Met een voetafdruk van slechts 76 x 64 cm is hij bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes zoals flats of het balkon. Het droogrek heeft 3 niveaus elk met 2 uitklapbare vleugels, die afzonderlijk neergeklapt kunnen worden. Elke vleugel heeft 4 wasstaven van gepoedercoat staal (13 mm) waardoor er 24 wasstangen tot je beschikking staan. Extra ruimte voor het ophangen van wasgoed bieden de 2 kleerhanger houders. Met de uitklapbare vleugels kun je kleding van verschillende lengtes of ander wasgoed zoals handdoeken drogen. Dankzij de op praktische zwenkwielen - met vergrendeling - is de droogtoren makkelijk te verplaatsen. Ook is de droogtoren gemakkelijk op te bergen na gebruik. De toren is snel klaar voor gebruik en biedt ruimte voor maximaal 14 hangers. Met de Clever Clean Toren Wasrek XXL Droogtoren heb je een ruimtebesparende oplossing die snel klaar is voor gebruik.

Niceey Droogtoren

Met het wasrek van Niceey heb je altijd droogrekken bij de hand. Deze is op wieltjes bevestigd waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook is het droogrek inklapbaar waardoor het opbergen eenvoudig is. Bovendien is de waslijn verstelbaar zodat je altijd de juiste lengte creëert. Een must have voor iedereen die veel wasgoed heeft! Dit Niceey droogrek biedt je een stevig en stabiel product dat voldoet aan al je wasgoedbehoeften. Met een lengte van 30 meter drooglijn en 6 plateaus en 3 verdiepingen kun je eenvoudig kleding, handdoeken, beddengoed en meer drogen. Dit droogrek is op wieltjes bevestigd, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook is het inklapbaar waardoor je het makkelijk kunt opbergen. Daarnaast is de waslijn verstelbaar zodat je altijd de juiste lengte krijgt die je nodig hebt. Of je nu binnen of buiten wilt drogen, met dit Niceey droogrek wordt het drogen van je wasgoed een stuk eenvoudiger. De verstelbare lijn maakt het ook mogelijk om het droogrek in alle soorten ruimtes te gebruiken.

Tomado Metaltex Fortino 3 Droogrek

De Metaltex Fortino 3 Tec droogtoren met 25 meter drooglengte biedt veel flexibiliteit in kleine ruimtes. Het design is voorzien van een zilvergrijs geplastificeerd staaldraad met een sterke zachte coating in combinatie met satijnzwarte kunststof onderdelen. Je kunt kiezen of je alle rekken gebruikt of alleen een paar. In dat geval kun je de droogtoren half openen en deze tegen een muur plaatsen. Maar je kunt hem ook geheel openen en er bijvoorbeeld een lange badhanddoek op laten drogen. De twee bovenste armen van de droogtoren kunnen gebruikt worden om klerenhangers te hangen. Dankzij de anti-slipvoeten is de Fortino 3 heel stabiel. De afmetingen van de droogtoren zijn in gebruik 69x64x134 cm, als je deze klaar hebt met drogen kun je deze gemakkelijk opbergen binnenshuis. De Metaltex Fortino 3 droogrek is gemaakt in Italie en biedt je 3 jaar garantie. Met deze droogtoren kun je je kleding, badhanddoeken en meer makkelijk en snel laten drogen.

Veelgestelde vragen over de droogtorens

De best geteste droogtoren voor ons is Tomado Ciclone Vario Droogtoren . Deze droogtoren scoort in onze vergelijking het beste. Maar geen zorgen, het zijn alle 10 goede droogtorens. 

Als je de door jou gewenste droogtoren hebt uitgekozen klik je op de button onderaan de productomschrijving. Je komt dan terecht in de webwinkel van bol.com. Hier kun je vervolgens jouw gekozen droogtoren kopen.

Ons slotwoord over de beste droogtorens

Onze experts van lekkerwonenblog.nl hebben hun best gedaan om de vele verschillende droogtorens met elkaar te vergelijken. De droogtorens vergelijken was een uitgebreid onderzoek waarbij we jou hopelijk hebben geholpen een goede droogtoren te vinden. Onze top 10 bestaat uit 10 goede droogtorens, zoo hoef je niet bang te zijn om een miskoop te begaan. 

Als je nog niet helemaal zeker weet welke droogtoren als beste getest is voor jou, vergelijk de droogtorens dan nogmaals goede voor jezelf en kies de droogtorens die de producteigenschappen hebt die jij belangrijk vindt. 

Disclaimer: Lekkerwonenblog.nl promoot webshops zoals Bol.com via advertentie programma’s om commissies te genereren. Als je een droogtoren vind een link op onze website koopt ontvangen wij hier een kleine commissie over.

Wij verkopen geen droogtorens, wij vergelijken deze alleen met elkaar. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de verkoop.

Picture of Julia
Julia

Hoi, Julia is mijn naam en als fervent liefhebster van lekker en comfortabel wonen vind ik niets fijner dan de perfecte producten ontdekken die mijn huis transformeren in een oase van rust en genot. En wat is de beste manier om mijn ontdekkingen te delen met andere gelijkgestemde zielen? Door middel van het schrijven van reviews natuurlijk!

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022