Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lig je soms nachtenlang wakker omdat je niet lekker ligt, omdat je steeds ligt te zweten of omdat je juist steeds koud bent? Dan is het tijd om je bed te veranderen. Een goed bed is heel belangrijk voor je algehele welzijn. Slaap je niet lekker, dan begin je niet optimaal aan je dag. Vaak is het een kwestie van een paar kleine aanpassingen om je bed weer als nieuw te maken. Belangrijk is dat je weet wat je nodig hebt en wat er allemaal op de markt beschikbaar is. We zullen deze opties daarom in dit artikel met je bespreken. Zo kun je snel zien wat je nodig hebt om weer goed te kunnen slapen en uitgerust wakker te worden.  

Lig je de hele nacht te zweten of heb je het juist koud? 

Als er een land op de wereld is waar het weer heel veranderlijk kan zijn, dan is het Nederland wel. In de zomer kan het tropisch warm worden, terwijl je een paar maanden later temperaturen kunt hebben die ver onder het vriespunt liggen. Dit maakt het lastig om het juiste dekbed te kiezen, want eigenlijk heb je iets nodig dat geschikt is voor alle omstandigheden. Gelukkig bestaan deze dekbedden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vierseizoenendekbed. Zoals de naam al aangeeft, is dit dekbed geschikt voor iedere tijd van het jaar want hij bestaat uit meerdere lagen. In de winter kun je alle lagen gebruiken, in de zomer haal je een laag weg zodat je een fijn, luchtig dekbed hebt. Uiteraard kun je dit dekbed in diverse maten kopen, zo kun je kiezen voor een dekbed 200×200 als je voor een tweepersoons dekbed gaat, of je kiest een 140×220 als je voor de eenpersoons gaat.  

Word je ‘s ochtends wakker met kramp of pijn? 

Als je ‘s ochtends uit je bed stapt en het eerste wat je voelt, is kramp of pijn in je lichaam, dan wordt je lichaam waarschijnlijk niet voldoende ondersteund door je matras. Dit betekent niet dat je gelijk een nieuw matras hoeft te kopen. Je kunt namelijk ook kiezen om een topper aan te schaffen. Met een topper kun je het comfortniveau van je matras eenvoudig aanpassen. Lig je dus te hard of juist te zacht, dan kan een topper een handige en betaalbare oplossing bieden. Een ander voordeel van een topper is dat je je matras langer als nieuw kunt houden. Lig je wakker omdat je partner zich vaak omdraait? Ook dan kan een topper een oplossing bieden. De extra laag op je matras zorgt er namelijk voor dat de bewegingsoverdracht verminderd wordt. Je slaapt dus beter op een goede topper. 

Vervang je matras tenminste een keer in de tien jaar

Weet je nog wanneer je je matras gekocht hebt? Veel mensen weten niet dat ze na hooguit tien jaar gebruik, hun matras moeten vervangen. Na tien jaar biedt je matras namelijk niet meer voldoende ondersteuning en bovendien is de kans groot dat je matras niet meer hygiënisch is. Lig je dus al vele jaren op hetzelfde matras en merk je ‘s ochtends dat je niet uitgerust wakker wordt, kijk dan eens naar een ander matras. Misschien ben je toe aan een ander soort matras, bijvoorbeeld een traagschuimmatras of een pocketveringmatras. Weet je niet precies wat de beste optie voor jou is, vraag dan een keer advies bij een specialist. Je ligt per slot van rekening bijna acht uur per dag op bed, dus zorg ervoor dat je matras goed is. Je zult merken dat je nooit spijt zult krijgen van de aanschaf van een goed matras. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *