Heb je jezelf ooit afgevraagd “wat doet een pissebed hier?” 

Geen paniek, je bent niet de enige. Deze kleine beestjes, technisch aangeduid als Isopoda, zijn ongewenste gasten. Ze verschijnen vaak als een geniepige boodschapper die waarschuwt voor verborgen problemen in huis – van vocht tot lekkages. En oh ja, ze zijn niet alleen “vies”; ze kunnen je gezondheid en zelfs je voedselvoorraad ruïneren!

Wij zullen laten zien waarom ze niet zo onschuldig zijn als ze op het eerste gezicht lijken en hoe ze je huis binnenkomen. We geven ook handige tips en trucs om ze voorgoed te verdrijven.

Dus ben je klaar om pissebedden volledig uit de weg te ruimen en je huis terug te winnen? 

Lees dan snel verder!

Wat zijn pissebedden?

Pissebedden behoren verder tot de familie van de crustaeon. Dit is een orde van kreeftachtigen die op het land leven. De hele suborde van de landpissebedden (Oniscidea) zijn terrestrische geleedpotigen. 
Ze zijn vrij plat en ovaal van vorm, hebben grote voelsprieten en elk zeven paar poten. Er zijn verschillende soorten leefgebieden waar pissebedden gevonden kunnen worden, omdat het een soort is die een voorkeur heeft voor warme en vochtige omstandigheden.

Waarom zijn pissebedden in huis een probleem?

Pissebedden in huis en zelfs dode pissebedden in huis kunnen verschillende problemen veroorzaken:

Waar komen pissebedden op af?

Pissebedden kunnen op verschillende manieren in je huis opduiken.  Soms komen ze binnen door slecht weer – ze houden van vochtige, beschutte plekjes als het hard regent of zo.  Je moet ervoor zorgen dat ze niet rechtstreeks je huis binnen kunnen komen. Maak kleine kieren of gaten dicht zodat ze er niet doorheen kunnen.  

Vieze dingen 

Pissebedden worden aangetrokken door vieze dingen zoals verrot hout.  Dus als je dat soort omstandigheden in of rond je huis hebt, is het net een pissebeddenmagneet en als je je composthoop of bladeren en dergelijke niet meteen opruimt, willen ze er ook graag in.

Vocht

Te veel vocht in huis trekt ze ook aan.  Ze zijn dol op vocht.  Dus als je last hebt van vocht, los dat dan zo snel mogelijk op om de pissebedden buiten te houden.   

Overige tips

In het algemeen moet je je huis droog houden, alle toegangspunten repareren en ze niets vies laten eten in de buurt.  Als je dat doet, heb je niet meer te maken met invasies van pissebedden.

Hoe kun je pissebedden bestrijden?

Pissebedden kunnen op verschillende manieren in huis verschijnen:

Weersomstandigheden: Vaak kunnen pissebedden in huis verschijnen vanwege het weer. Ze zoeken een vochtige en beschermde omgeving op, vooral tijdens extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval.

GFT-afval: Het niet tijdig opruimen van GFT-afval of het hebben van een composthoop dicht bij het huis kan pissebedden aantrekken.

Hoe kun je pissebedden voorkomen?

Pissebedden kunnen in verschillende vormen je huis binnenkomen en soms krijg je ze in de slaapkamer. Dit kan vooral vervelend en naar zijn omdat de slaapkamer een ruimte van veiligheid en gezelligheid hoort te zijn. 

Soms regent het en geven ze de voorkeur aan natte, overdekte plekken. Vergeet niet om alle kleine kieren te blokkeren waardoor ze je huis en vooral je slaapkamer binnen kunnen komen.

Pissebedden vind je bijvoorbeeld altijd op plekken met rottend hout en een hoge luchtvochtigheid. Je huis wordt een pissebeddenmagneet als je dergelijke omstandigheden in of rond je slaapkamer hebt. En als je er niet aan toekomt om je composthoop op te ruimen of ophopingen meteen achterlaat, willen ze er ook in.

Ook te veel vocht in huis brengt pissebedden naar de slaapkamer. Ze zijn dol op vocht. Als je er niet in slaagt om vocht in je slaapkamer te herstellen, trek je waarschijnlijk pissebedden aan in je huis of ergens anders in je woning.

Als regel geldt: maak je huis en vooral je slaapkamer droog, repareer alle ingangen naar binnen en sluit eetwaren uit die insecten kunnen aantrekken. 

Door deze tips te volgen, verklein je de kans op binnendringende pissebedden in het huis en specifiek de slaapkamer.

Conclusie

Dus, pissebedden zijn niet alleen een aanwijzing dat je een vochtprobleem in huis hebt, maar stellen je ook bloot aan gezondheidsrisico’s en ongemak.

Ga de strijd aan met deze ongewenste bezoekers en win je huis weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *