Wandlampen kunnen elk interieur op een gepersonaliseerde manier aanvullen. Ze voegen sfeervolle verlichting toe, maar kunnen ook beschouwd worden als een decoratief element. De hoogte van de wandlamp is echter een cruciale factor om te overwegen of je er eentje kiest, vooral als je de wandlamp in de woonkamer wilt hangen. De juiste hoogte is namelijk essentieel voor de functionaliteit. Kom in de tekst hieronder te weten waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de hoogte van wandlampen.

Hoogte wandlamp naast het bed

Een wandlamp naast het bed is een uitstekende keuze, vooral voor personen die graag lezen voor ze gaan slapen. Lezen voordat je gaat slapen kan er namelijk voor zorgen dat je op een ontspannen manier tot rust komt voor je dromenland in gaat, maar het is ook een betere manier van slapen in vergelijking tot kijken naar televisie of scrollen op je smartphone. Een wandlamp biedt een gezellige sfeer in de slaapkamer. De juiste hoogte van de wandlamp naast het bed is essentieel om comfortabel te kunnen lezen en om te voorkomen dat de verlichting jou of je partner stoort.

Hoogte wandlamp: zaken die belangrijk zijn in de woonkamer

De ideale hoogte voor een wandlamp naast het bed is op ooghoogte wanneer je zit of ligt op bed. Zo kun je een boek of tijdschrift lezen zonder te veel schaduwen te creëren. Bij het bepalen van de hoogte van de wandlamp moet je ook rekening houden met de afmetingen van het bed. Je kunt ook overwegen om dimbare lampen te installeren. Hiermee kun je de lichtintensiteit aanpassen aan je behoeften en wensen voordat je gaat slapen. Met een dimsysteem kun je het licht namelijk feller of juist zachter maken, wat de gehele sfeer in de ruimte aanpast.

Perfecte hoogte wandlamp in de woonkamer

Wandlampen in de woonkamer worden vaak opgehangen als decoratief element én als functionele verlichting. De hoogte waarop je de wandlamp in de woonkamer plaatst, kan de sfeer en functionaliteit van de ruimte beïnvloeden. Er zijn mensen die ervoor kiezen om wandlampen op een hoogte te installeren, meestal om een grotere ruimte te belichten. Anderen kiezen ervoor om bepaalde hoeken te accentueren door een wandlamp op lagere hoogte te plaatsen.

Zaken die belangrijk zijn hoogte wandlamp in woonkamer

De juiste hoogte kiezen

Heb je een wandlamp gekocht en ga je deze plaatsen, dan kun je dit niet zomaar willekeurig doen op elke denkbare hoogte. Wil je een wandlamp naast het bed plaatsen voor het lezen van een boek of ga je een wandlamp in de woonkamer gebruiken om sfeer te creëren, dan is de juiste hoogte van essentieel belang voor zowel functionaliteit als esthetiek. 

Let dus altijd eerst goed op de manier waarop je de wandlamp wilt gebruiken, de functionaliteit van de wandlamp en de plaats waar je de wandlamp wilt gaan plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *