Er zijn heel wat mensen die maar al te graag een rotstuintje maken. Dit geeft een leuk effect in je tuin en het is een sierlijke manier om bijvoorbeeld planten op een leuke manier neer te kunnen zetten. Daarom is het zeker leuk om eens te kijken of je deze optie ook in je tuin kunt gebruiken. 

Het kan wel lastig zijn om te bekijken waar je moet beginnen. Er zijn zoveel verschillende opties. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen wat precies bij jouw tuin past. Het beste is om te kijken welke mogelijkheden er zijn en vanuit daar verder te werken. Gelukkig hebben wij alle informatie voor je op een rijtje gezet. 

Hoe begin je met het maken van een rotstuintje? 

Voordat je al je rotstuin ideeën op de loop kunt laten, moet je eerst gaan kijken hoe je moet beginnen met het maken van een rotstuintje. Een rotstuintje maken is niet moeilijk, maar het is wel goed om alles voor te bereiden. Zo voorkom je dat je belangrijke punten van je tuintje vergeet. 

Het beste is om stap voor stap het tuintje in elkaar te gaan bouwen. Op die manier zorg je ervoor dat het tuintje er aan het einde van de rit precies uit ziet zoals jij dit graag wilt. Uiteindelijk moet het namelijk wel bij je tuin passen. 

Bepaal de plek van het rotstuintje

Als eerste is het goed om te kijken waar je het rotstuintje gaat aanleggen bij een rotstuintje maken. Een rotstuintje aanleggen kun je eigenlijk overal in je tuin doen. Toch zijn er bepaalde plekken die handiger zijn dan andere plekken. Zo kun je het beste kiezen voor een plek waar je er goed naar kunt kijken, maar niet tegen aan kunt lopen. 

Daarnaast is het altijd goed om een leuk zonnig plekje uit te zoeken. Je kunt het beste een plekje uit zoeken met voldoende zon, waar de vochttoevoer ook voldoende is. Zo krijgen de planten altijd voldoende water. Dit is wel erg belangrijk om rekening te houden. 

Maak een ontwerp voor het tuintje 

Daarna is het verstandig om aan de slag te gaan met het ontwerp voordat je het rotstuintje maken gaat. Het ontwerp kun je het beste goed op manier zetten. Op die manier kun je voorkomen dat je niet weet welke spullen je nodig hebt of hoe je het tuintje precies wilt inrichten. 

Het ontwerp maken kan best lastig zijn. Het is goed om voor inspiratie wat op het internet rond te kijken. Op die manier weet je zeker dat je een goed beeld hebt van wat je wilt. Op internet zijn heel wat verschillende tuintjes te vinden. 

De verschillende soorten stijlen

Voor dat je een rotstuintje gaat maken, is het goed om te kijken welke stijlen er tegenwoordig allemaal zijn. Er is niet maar één soort stijl waar je uit hoeft te kiezen. In totaal kun je kiezen uit vijf verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen karakter. Hieronder vind je de uitleg over elke stijl: 

Voor welke stenen ga je kiezen?

Wanneer je het rotstuintje maken wilt, is het belangrijk dat je gaat kijken naar wat voor een soort stenen bij je tuintje gaan passen. Een rotstuintje met rotsplantjes buiten, kunnen erg uiteenlopen. Het is goed om te kijken of je voor een bepaalde stijl wilt gaan of dat je liever verschillende stijlen met elkaar wilt combineren. 

Vanuit daar kun je makkelijker bepalen wat voor een soort steen je wilt gebruiken. Zo gebruik je bij een Europese stijl gladde stenen, maar bij een Japanse stijl niet. Het is dan goed om te kijken of je een idee hebt welke stenen je mooi vindt om wel toe te voegen. 

De beste tips voor het maken van een rotstuintje

Het is wel goed om te weten hoe je het rotstuintje maken gaat. We hebben nog enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je het tuintje helemaal op-en-top in elkaar kunt gaan zetten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *