Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het is herfst. Het begint flink te waaien en de temperaturen dalen snel. Het wordt vroeg donker en laat licht. De warmte van de zomer verdwijnt nu langzaam uit je huis, de verwarming gaat weer aan.

Om zo min mogelijk energie te gebruiken, is het slim om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Naast muur- en dakisolatie, kan het veel schelen als je koudeval bij je ramen tegengaat. In deze blog de 4 beste manieren om koudeval aan je ramen tegen te gaan en de warmte in de winter binnen te houden.

1. Rolluiken

Rolluiken worden aan de buitenkant van je ramen geplaatst. Ze zijn opgebouwd uit lamellen die volledig sluiten, waardoor ze heel goed isoleren. Ze houden al het licht buiten en zorgen voor een extra isolatielaag tussen je ramen en de buitenlucht. Daarnaast houden ze ook nog veel geluid tegen. Rolluiken zijn door de verduisterende functie met name geschikt voor slaapkamers.

Solar rolluiken zijn voorzien van een zonnepaneeltje aan de bovenkap van het rolluik. Dit paneeltje wekt voldoende stroom op om het rolluik zonder stroomaansluiting toch elektrisch te kunnen bedienen. Je hebt dus ook geen stroomaansluiting nodig. Bediening kan dan met app op je telefoon of afstandsbediening.

2. Screens

Net als rolluiken worden de screens aan de buitenkant van je raam geplaatst. In de zomer houden ze de warmte tegen en gaan ze de opwarming van je huis tegen. De screens bieden ook de extra isolatielaag tussen het glas en de buitenlucht, waardoor ze ook in de winter een grote toegevoegde waarde hebben. Het voordeel van de screens is dat je er wel nog door naar buiten kunt kijken. Je hebt dus zowel isolatie als daglicht.

Ook screens kunnen worden voorzien van een solar paneeltje, waardoor ook hiervoor geen stroomaansluiting nodig is en je de screens eenvoudig zelf kunt monteren.

3. Rolgordijnen

Ook met raamdecoratie voor de binnenzijde van je raam ga je koudeval tegen bij je ramen. Rolgordijnen zijn een voordelige oplossing. Er zijn verschillende stoffen beschikbaar. Zo kun je kiezen voor transparante of screendoek rolgordijnen die nog veel licht doorlaten en waar je nog door naar buiten kunt kijken. De semi-transparante stoffen laten nog licht door, maar bieden ook veel privacy. Voor de slaapkamer zijn er verduisterende rolgordijnen. Deze stoffen zijn voorzien van een extra lichtwerend laagje, waardoor licht niet door de stof naar binnen kan schijnen.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een standaard rolgordijn met ketting, maar ook voor een luxe cassette met elektrische bediening. Voor kunststof draaikiepramen zijn er speciale smartfit rolgordijnen die met een frame aan het kozijn worden bevestigd waarbij je niet hoeft te schroeven of boren.

4. Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een erg veelzijdige vorm van raamdecoratie. Ze zijn op maat te maken voor veel verschillende ramen. Denk hierbij ook aan kunststof draaikiepramen, dakramen, lichtkoepels. Zelfs voor hele brede ramen zijn er mooie plisségordijnen beschikbaar.

De best isolerende stoffen binnen de plissécollectie zijn de honingraatstoffen. Deze bestaan uit twee lagen stof met een laagje stilstaande lucht ertussen. Ze houden in de winter de warmte binnen en in de zomer voorkomen ze dat je huis heel snel opwarmt. De verduisterende dubbele stoffen hebben ook nog een extra blackoutlaagje, waardoor ze nog meer warmte binnenhouden in de winter.

Raamdecoratie en zonwering op maat

De beste isolatie bereik je door je zonwering en raamdecoratie precies passend op maat te laten maken voor je ramen. Bij Marasol kun je terecht voor vele isolerende maatwerkoplossingen voor je ramen. Vraag gratis stalen aan, download de meetinstructies en vul alle gegevens online in voor de perfecte rolluiken, screens, rolgordijnen en plisségordijnen op maat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *